ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

«Κλείδωσαν» οι περικοπές από 8% έως και 15% στις επικουρικές: Οι δανειστές θέλουν «ψαλίδι» και στις κύριες

Νέα «τρύπα» 200 εκατ. ευρώ στις επικουρικές προέκυψε κατά την χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών.
suntaksiΈτσι, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το «μαχαίρι» στις επικουρικές θα είναι σίγουρο και το μόνο που απομένει να εξεταστεί είναι το μέγεθος.Σύμφωνα με την εφημερίδα εξετάζονται μειώσεις οι οποίες θα ξεκινούν από 8% και θα φτάνουν έως το 12% ή ακόμα και το 15%. Μέχρι 12% θα είναι οι περικοπές αν ξεκινήσουν από τις επικουρικές των 120 ευρώ και άνω, ενώ το υπουργείο εξετάζει το ψαλίδι να πιάνει τις συντάξεις από τα 150 ή τα 165 ευρώ και άνω.
Την ίδια στιγμή, η πιθανότητα περικοπών και στις κύριες συντάξεις δεν αποκλείεται καθώς οι δανειστές ζητούν να καλυφθούν μέσα από από περικοπές τα 2 δισ. ευρώ από τα αναδρομικά που επιδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας στους συνταξιούχους.
Ταυτόχρονα η πρόταση που εξέταζε η κυβέρνηση με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ώστε να υπάρξει μία ελάφρυνση στις περικοπές, φαίνεται να βρήκε τοίχο.
Ως προς αυτό αξίζει αν σημειωθεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την συνάντηση με το κουαρτέτο είπε: «Την άκουσαν, αλλά δεν μας είπαν ότι τη δέχονται, ούτε αν την απορρίπτουν».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.