ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

Χειρουργικά μέτρα για μείωση κόστους στις επιχειρήσειες ψάχνει η κυβέρνηση

fpa epixeiriseisΙσοδύναμα για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών στο συνολικό κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων αναζητά η κυβέρνηση προκειμένου να αντισταθμίσει σε ετήσια βάση την αύξηση του κόστους λειτουργίας, αλλά και του ανά μονάδα κόστους παραγωγής που είναι αποτέλεσμα της αύξησης. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, σε αυτό το πλαίσιο διαμορφώνεται νέος πίνακας κόστους για τις επιχειρήσεις, ανά κλάδο παραγωγής ώστε να σταθμιστεί μεσοσταθμικά η αύξηση του κόστους από τις εργοδοτικές εισφορές.
Παράλληλα η κυβέρνηση εξετάζει ενδελεχώς κάθε σημείο όπου το Δημόσιο αλληλεπιδρά με τις επιχειρήσεις προκαλώντας αύξηση του λειτουργικού κόστους, όπως τις δαπάνες δημοσίευσης ισολογισμών στο ΓΕΜΗ, το ενεργειακό κόστος και μια σειρά άλλα εμφανή και αφανή κόστη που επηρρεάζουν τις λειτουργικές δαπάνες άρα και την τελική τιμή του προϊόντος.
Πιεζόμενη από τους εκπροσώπους των δανειστών και ιδιαίτερα από το ΔΝΤ για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας η κυβέρνηση καταγράφει τώρα κατάλογο κόστους των επιχειρήσεων, ανά κλάδο, αναζητώντας στοχευμένα μέτρα που θα βοηθήσουν στην άμεση αλλά και διαρκή ανακούφιση δημιουργώντας παράλληλα -όπου είναι εφικτό- αναπτυξιακά κίνητρα.
Παράλληλα εξετάζει την ανταποδοτικότητα των τελών με τα οποία βαρύνονται οι επιχειρήσεις καθώς και την αντιστοίχηση τους στον προϋπολογισμό, ώστε να κριθεί η αναγκαιότητα διατήρησης τους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.