ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας για το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πελοποννήσου

Σια Αναγνωστοπούλου: «Η επαναφορά του Τμήματος Λογοθεραπείας θα εξεταστεί με ιδιαίτερη σοβαρότητα μέσα στα πλαίσια του Εθνικού διαλόγου για τον ανασχεδιασμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης.»
tei0Συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας Σια Αναγνωστοπούλου, αρμόδια για θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είχαν η βουλευτής Μεσσηνίας  του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη ο διευθυντής του γραφείου του βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρου Κωνσταντινέα, κ. Σούμπλη, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Πελοποννήσου Δ. Βελισσαρίου και οι Αναπληρωτές Προέδρου Ι. Δημόπουλος και Ε. Γεωργόπουλος στο Υπουργείο Παιδείας.
Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, συζητήθηκαν ζωτικά θέματα του ΤΕΙ Πελοποννήσου, όπως η οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος και η αύξηση της συνεχώς μειούμενης κρατικής χρηματοδότησης.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν το θέμα της μη απομάκρυνσης από το Ίδρυμα του Τμήματος Λογοθεραπείας και η επαναφορά του στο μηχανογραφικό.
Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. Η υπουργός για το πρώτο θέμα αναφέρθηκε σε αυτά που είχε ήδη πει στην πρόσφατη Σύνοδο Προέδρων Αντιπροέδρων ΤΕΙ στην Αθήνα, ότι η κρατική επιχορήγηση στα ΑΕΙ θα γίνεται με συγκεκριμένο αλγόριθμο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός εκάστου Ιδρύματος, όπως αυτές θα αξιολογούνται από ειδική επιτροπή για κάθε ένα Ίδρυμα όπου θα συμμετέχει το Υπ. Οικονομικών το Υπ. Παιδείας και το ίδιο το Ίδρυμα.
Για το Τμήμα Λογοθεραπεία τέθηκε στην Υπουργό το θέμα της επαναφοράς του Τμήματος στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο και της εισαγωγής νέων φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, πράγμα που υποστηρίχτηκε σθεναρά και από τους παρόντες βουλευτές. Κατατέθηκε από το Ίδρυμα εμπεριστατωμένη και κοστολογημένη αιτιολόγηση του αιτήματος με όλα τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά αριστείας του Τμήματος και τονίσαμε τη συμπαράσταση στο θέμα αυτό που είχε εκφραστεί στο παρελθόν και θεωρούμε ότι είναι δεδομένη, από όλη την κοινωνία της Καλαμάτας και ευρύτερα της Μεσσηνίας και αναφερόμαστε ειδικότερα στο Δήμο Καλαμάτας και όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε βουλευτές και πολιτευτές της Μεσσηνίας, σε Επαγγελματικούς φορείς και φορείς υγείας, καθώς και σε Συλλόγους Γονέων που είχαν άμεση ή έμμεση ωφέλεια από την λειτουργία του Τμήματος Λογοθεραπείας.
Η Υπουργός μίλησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σημαντική προσφορά των Τμημάτων Λογοθεραπείας στη χώρα, Τμήματα που υπάρχουν μόνο στα ΤΕΙ, και εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε να είναι περισσότερα από όσα είναι τώρα. Ανέφερε ότι θα εξεταστεί το θέμα με ιδιαίτερη σοβαρότητα μέσα στα πλαίσια του Εθνικού διαλόγου για τον ανασχεδιασμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Από τη μεριά του Ιδρύματος και των βουλευτών τέθηκε ξανά θέμα άμεσης επανένταξης του τμήματος στο φετινό μηχανογραφικό και η κ. Αναγνωστοπούλου υποσχέθηκε ότι θα συζητήσει το όλο θέμα με το Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.