ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Συνάντηση για την επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου Καλαμάτα – Μεσσήνη

Γ. Τσώνης: “Αναγκαιότητα η επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου”
treno kalamata messiniΣυνάντηση για την επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου Καλαμάτα –  Μεσσήνη είχαν σήμερα στο δημαρχείο Μεσσήνης ο Πρόεδρος και μέλη του Σωματείου Μηχανοδηγών ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το δήμαρχο Μεσσήνης.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο δήμος Μεσσήνης αναφέρει:
«Το γραφείο του Δημάρχου Μεσσήνης επισκέφθηκαν σήμερα, οι κ.κ. Κωνσταντίνος Γενιδούνιας, Πρόεδρος Σωματείου Μηχανοδηγών ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Νικόλαος Ντάνος, εκπρόσωπος του ίδιου Σωματείου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Αναστάσιος Καπιτσίνος Μηχανοδηγός στην ως άνω εταιρεία. Κατά τη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Μεσσήνης κ. Αναστάσιος Τσερπές.
Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας σε μόνιμη βάση του προαστιακού σιδηροδρόμου που θα συνδέει την πόλη της Μεσσήνης με την πόλη της Καλαμάτας, αλλά και η επέκταση των δρομολογίων σε άλλες περιοχές.
Από την πλευρά της εταιρείας αναλύθηκαν διεξοδικά τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα προκύψουν στις τοπικές κοινωνίες από την επαναδρομολόγηση προαστιακών αμαξοστοιχιών σε περιοχές του νομού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας, καθώς το επιβατικό κοινό θα μεταβαίνει με οικονομία στον προορισμό του, γεγονός πολύ σημαντικό για την περίοδο κρίσης που διανύουμε. Ειδικότερα ο Πρόεδρος του Σωματείου ανέφερε πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα επιτύχει μόνο εάν αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία, και πάντα με στήριξη τοπικών συνδικάτων και εργατικών κέντρων.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης εξήρε την πρωτοβουλία των εκπροσώπων εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υιοθετώντας απόλυτα την αναγκαιότητα για  επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου. Δεσμεύθηκε δε πως θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να συνδράμει προς την κατεύθυνση της επίτευξης του κοινού αυτού στόχου.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.