ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ο Δήμος Καλαμάτας υπέρ της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου

Ο Δήμος Καλαμάτας θα αποστείλει έγγραφο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ζητώντας την επαναλειτουργία του προαστιακού.
treno1Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν σήμερα συνδικαλιστές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Σωματείου Μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια, καθώς και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και εργαζόμενοι της Εταιρείας, οι οποίοι συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα. Συζητήθηκε το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του προαστιακού στην περιοχή μας.
Ο Δήμαρχος τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου στη γραμμή Καλαμάτας – Μεσσήνης, με προοπτική κάλυψης του ΤΕΙ αλλά και της περιοχής μέχρι Μελιγαλά – Διαβολίτσι. Η επαναλειτουργία του τραίνου πρέπει να γίνει υπό την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με πληρότητα προσωπικού, με φύλαξη διαβάσεων, με εξασφαλισμένη τη συντήρηση του τροχαίου υλικού. Στο εγχείρημα αυτό θα πρέπει να υπάρξει συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας (Δήμοι) και από οικονομικής πλευράς.
Ο κ. Νίκας τάχθηκε κατά της ευκαιριακής λειτουργίας του σιδηροδρόμου, καθώς αυτή εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων χωρίς αξιόλογο παραγόμενο αποτέλεσμα.Ο Δήμος Καλαμάτας θα αποστείλει έγγραφο προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ζητώντας από την ηγεσία της τη σύγκληση σύσκεψης για την επαναλειτουργία του προαστιακού στην περιοχή μας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.