ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Προβλήματα από την χιονόπτωση και στη Μεσσηνία

Συνεχίζεται ο αποχιονισμός στην Ε. Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά. Κλειστό το Δημοτικό Σχολείο στο Βλαχόπουλο για προληπτικούς λόγους.
Προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης παρατηρήθηκαν σε αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας ενώ το Δημοτικό Σχολείο στο Βλαχόπουλο παρέμεινε κλειστό για προληπτικούς λόγους.
Εν τω μεταξύ σε πλήρη ετοιμότητα είναι οι υπηρεσίες της Π.Ε Μεσσηνίας (Δ/νση Τεχνικών Έργων και Τμήμα Πολιτικής Προστασίας), για το συντονισμό και την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ το τελευταίο 48ωρο.
Στο Νομό Μεσσηνίας αναφέρθηκαν τα εξής προβλήματα:
  • Παρατηρήθηκαν προβλήματα χιονόπτωσης στην Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης, καθώς επίσης και στα ορεινά χωριά του  Δήμου  Καλαμάτας   στην περιοχή του Ταϋγέτου.
  • Υπήρξε έντονη χιονόπτωση στην 7η  Επαρχιακή  Οδό, από  τον   οικισμό Διμάνδρας έως τα όρια του νομού με την Ηλεία, από  τις πρώτες  πρωινές ώρες,  η  κυκλοφορία  των  οχημάτων διεξαγόταν  με  αντιολισθητικές αλυσίδες. (Κοινότητες: Πέτρα , Σκληρού,   Νέδα , Άγιος Σώστης, Αμπελιώνα).
  • Στο Δήμο Μεσσήνης και στο Δήμο Δυτικής Μάνης υπήρξε χιονόπτωση στα ορεινά χωριά, χωρίς όμως  να παρατηρηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.
  • Το Δημοτικό Σχολείο στο Βλαχόπουλο του Δ. Πύλου-Νέστορος παρέμεινε κλειστό για προληπτικούς λόγους.
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται ο αποχιονισμός στην Ε. Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης με εργολαβία της  Π.Ε. Μεσσηνίας,  καθώς και η ρίψη άλατος και η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά.   Ακόμα  συνεχίζεται  ο  αποχιονισμός με εργολαβία της Π.Ε. Μεσσηνίας στην 7η Επ. Ο.  και δόθηκε σε κυκλοφορία ο  δρόμος προς Ανδρίτσαινα (παράκαμψη Επικούρειος Απόλλωνας) και οι  παρακαμπτήριοι προς τα χωριά Σκληρού – Αγίου Σώστη – Αμπελιώνα – Νέδα.
Τα  μηχανήματα των εργολάβων  παραμένουν στις παραπάνω περιοχές και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.