ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Έτοιμα τα περιφερειακά ιατρεία Μεθώνης και πεταλιδίου

Tο καλοκαίρι παραδίδονται το Π.Ι. Βλαχόπουλου και η αναδιαρρύθμιση του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας”
pi petalidiou & methonis Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και παραδίδονται τις επόμενες ημέρες τα περιφερειακά ιατρεία Πεταλιδίου και Μεθώνης. Πρόκειται για ενταγμένα έργα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013 συνολικού προϋπολογισμού 577.000 €
Τα δύο αυτά περιφερειακά ιατρεία στα δύο σημαντικά τουριστικά θέρετρα της Μεσσηνίας με μεγάλη επισκεψιμότητα τους καλοκαιρινούς μήνες, έρχονται να συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών Α΄θμιας φροντίδας υγείας.
Η ιδέα της κατασκευής των δύο ανωτέρω περιφερειακών ιατρείων ξεκίνησε το 2010 από την πρωτοβουλία του προέδρου κ.Γεωργίου Μπέζου και των μελών του ΔΣ του ΓΝ Καλαμάτας σε απόλυτη συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
Ύστερα από την ολοκλήρωση των ανωτέρω περιφερειακών ιατρείων ο Διοικητής κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:
«Η ολοκλήρωση των εργασιών και η κατασκευή των δύο νέων περιφερειακών ιατρείων Μεθώνης και Πεταλιδίου αποτελεί ένα μικρό δείγμα για τις δυνατότητες της συνέργιας και συνεργασίας των ανθρώπων της Υγείας με τις δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄βαθμού.
Η συμβολή των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως του Ηλία Κουτσοδημητρόπουλου και του Στάθη Αναστασόπουλου για το Π.Ι.Πεταλιδίου, του Ηρακλή Μιχελή και του Δημήτρη Καφαντάρη για το Π.Ι.Μεθώνης ήταν σημαντική στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας με την παραχώρηση των οικοπέδων και την ωρίμανση των προτάσεων.
Στη συνέχεια η Περιφερειακή Αρχή αμέσως ενέταξε τα έργα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου και σήμερα διαθέτουμε δύο νέα σύγχρονα περιφερειακά ιατρεία στελεχωμένα με ιατρικό προσωπικό που έρχονται να προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους στην τοπική κοινωνία.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη και την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την αρωγή τους και την συνεργασία τους.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.