ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΕΟ; Έρχεται το Μητρώο Αγροτών

Το κλίμα είναι τεταμένο, και οι αγρότες φαίνονται ανυποχώρητοι στα αιτήματά τους. Όπως είπε εκπρόσωπός του στο Mega το πρωί της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου, αν δεν αποσυρθούν από το τραπέζι τα προτεινόμενα μέτρα, δεν πρόκειται να προσέλθουν σε συζήτηση με την κυβέρνηση.
Έτσι, σε μια προσπάθεια για εκτόνωση του κλίματος, η κυβέρνηση προωθεί μέτρα για την ενίσχυση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών. Όπως αναφέρει «Το Έθνος», προχωρεί στη σύνταξη μητρώου αγροτών με αυστηρά κριτήρια, μέσω του οποίου θα παρέχονται φορολογικά, ασφαλιστικά και επενδυτικά κίνητρα στους αγρότες.
Προκειμένου να ενταχθεί κάποιος στο Μητρώο Αγροτών θα πρέπει να αντλεί τουλάχιστον το 50% του εισοδήματός του από τον αγροτικό τομέα, να ασχολείται επαγγελματικά στην εκμετάλλευσή του τουλάχιστον κατά 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας, να είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ.
Ως προς τα οφέλη των αγροτών που θα ενταχθούν στο Μητρώο, αυτά θα έχουν να κάνουν με το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το πρόγραμμα επενδύσεων και συγκεκριμένα θα προβλέπεται χαμηλότερος φορολογικός συντελεστής, θέσπιση αφορολόγητου ορίου για το οικογενειακό εισόδημα, μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα μεταξύ ασφαλιστικών εισφορών και παροχών, καθώς και μοριοδότηση για συμμετοχή στις δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.