ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επιβαρυμένα με οργανικό φορτίο τα χαρακτηριστικά των νερών σε αποστραγγιστικές τάφρους στην δυτική Παραλία της Καλαμάτας

Μετά από δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Μεσσηνίας στις αποστραγγιστικές τάφρους Κασπούτη και Μουτελάκη στην Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, διαπιστώθηκε η επιβάρυνση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νερών με αυξημένες συγκεντρώσεις  σε οργανικό φορτίο (COD και BOD)  καθώς και νιτρικών, νιτρωδών και φωσφορικών ιόντων.
pe messiniasΤα δεδομένα των αναλύσεων εξετάστηκαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη, με τους Διευθυντές των αρμόδιων υπηρεσιών  και αποφασίστηκε άμεσα η λήψη των εξής μέτρων :
  1. Καθαρισμός της αποστραγγιστικής τάφρου Κασπούτη
  2. Διοχέτευση και εμπλουτισμός της τάφρου με καθαρό νερό
  3. Έλεγχος σημειακών και διάχυτων πηγών ρύπανσης
  1. Ενημέρωση του Α.Τ. Καλαμάτας για αστυνόμευση της περιοχής
Να σημειώσουμε ότι  η  επισήμανση της ΔΑΟΚ είναι η μη χρησιμοποίηση των νερών από αποστραγγιστικά κανάλια για άρδευση λόγω της επιβαρυμένης ποιότητας του νερού.
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου