ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Παρουσιάζεται η Μελέτη «Σιδηροδρομική Γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα» την επόμενη Κυριακή στον Πύργο

Με ανοικτή εκδήλωση στον Πύργο θα παρουσιάσουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η ΕΡΓΟΣΕ, τη μελέτη για τη «Σιδηροδρομική Γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα» στους φορείς και τους πολίτες της περιοχής.
treno10
Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:30 π.μ. στο Διοικητήριο του Πύργου (Μανωλοπούλου 47) από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιο Βούρδα, και στελέχη του οργανισμού.
Η παρουσίαση της μελέτης είχε συμφωνηθεί κατά τη στη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, με την ηγεσία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα στις 13 Νοεμβρίου 2015.
«Η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα, που έχει κλείσει εδώ και τόσα χρόνια, είναι ένα μείζονος σημασίας ζήτημα για τη Δυτική Ελλάδα και ιδίως για την Αχαΐα και την Ηλεία. Η ΕΡΓΟΣΕ τήρησε τη δέσμευσή της και θα παρουσιάσουμε τη σχετική μελέτη στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας την Κυριακή 14/2» δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας.
Κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε στην Πάτρα με εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος,  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος ζήτησε ενημέρωση σχετικά με την πορεία εκπόνησης της μελέτης για τη σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία, καθώς και την επέκτασή της προς Κυπαρισσία και Καλαμάτα.
Ο Κώστας Νικολούτσος τόνισε απευθυνόμενος προς τον Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, πως η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα – Πύργος, η οποία έχει κλείσει εδώ και χρόνια, είναι ένα μείζονος σημασίας ζήτημα όχι μόνο για την Ηλεία, αλλά για όλη την δυτική Πελοπόννησο.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ είπε ότι θα παρουσιαστεί σύντομα η μελέτη για το τμήμα Πάτρα – Πύργος και Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία.
Επίσης, πρόσθεσε ότι στα σχέδια της διοίκησης του ΟΣΕ είναι να παρουσιαστεί  η μελέτη για την επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής από Πύργο προς Κυπαρισσία και Καλαμάτα.
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου