ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Τον Ιούλιο θα δοθεί σε λειτουργία ο κόμβος του Περιμετρικού στην οδό Αθηνών (video)

perimetrikos2Tο θέμα ολοκλήρωσης του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, του οποίου την απόληξη αποτελεί ο περιμετρικός Καλαμάτας συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε και το Διευθυντή του Υπουργείου Γιάννη Καρνέση, χθες στην Αθήνα, .
Ο εργολάβος εκτελεί εργασίες για την αποπεράτωση του περιμετρικού και ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας γνωστοποίησε ότι «τον Ιούλιο θα δοθεί σε λειτουργία ο κόμβος στην οδό Αθηνών, δίπλα στο εργοστάσιο Καρέλια. Θα γίνουν τα 500 μέτρα περίπου από τον αυτοκινητόδρομο μέχρι την Αθηνών. Στην οδό Αθηνών, θα γίνει ένας κυκλοτερής κόμβος, με φωτισμό, με οριζόντια και κάθετη σήμανση. Θα είναι η πρώτη από τις 8 εισόδους της πόλης και θα λειτουργήσει από τον Ιούλιο, μέχρι το φθινόπωρο θα δοθούν και οι άλλοι κόμβοι σταδιακά. Ο δεύτερος είναι των Λαιΐκων, ο τρίτος είναι της Αγιάννας.
Στον κόμβο Λαιΐκων θα υπάρχει δυνατότητα πορείας προς όλες τις κατευθύνσεις – και προς τη Μάνη, όπου υπήρχε ένα ζήτημα. Επιπλέον, θα γίνει διασύνδεση του αυτοκινητοδρόμου, του περιμετρικού με τον δημοτικό περιφερειακό των Πλακωτών», ανέφερε ο κ. Νίκας.
Προσέθεσε, δε, ότι «θα είναι χωρίς διόδια ο περιμετρικός».
ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΘΟΥΡΙΑ ΕΩΣ ΑΜΦΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΔΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ
Επίσης, από τον παραχωρησιούχο θα ασφαλτοστρωθούν ο δρόμος από τη Θουρία μέχρι την Άμφεια, που έχει υποστεί ζημιές από τα οχήματα της εταιρείας, τα οποία μεταφέρουν αδρανή υλικά από το λατομείο. Θα ασφαλτοστρωθεί και ο δρόμος από την οδό Σπάρτης μέχρι τη γέφυρα του Νέδοντα, που έχει υποστεί ζημιές από τα βαρέα οχήματα.
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ
Τέλος, εντός 10 ημερών θα γίνει σύσκεψη στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή του Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών Γιάννη Καρνέση και του Γενικού Διευθυντή του “Μορέα” Γιώργου Συριανού, κατά την οποία θα εξετασθούν μερικότερα ζητήματα που συνδέονται με τον αυτοκινητόδρομο, όπως θέματα διαχείρισης ομβρίων, καλωδίων ηλεκτροδότησης κ.ά., ενώ θα ειδοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι για να παραστούν.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.