ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επιστολή της 6ης ΥΠΕ στο νοσοκομείο του Πύργου - Κίνδυνοι και προβλήματα


Τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν εφημερεύουν; 

Με κίνδυνο τη ζωή τους, οι προσφυγοπούλες που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Μυρσίνη Ηλείας, δεν δέχονται να τους εξετάζει άνδρας γιατρός! Όπως αποκαλύπτει το tempo24.gr, η απαίτησή τους αυτή έγινε δεκτή από την 6η ΥΠΕ η οποία έστειλε σχετικό έγγραφο προς τη διοίκηση του νοσοκομείου του Πύργου, ώστε οι γυναίκες Σύριες να εξετάζονται μόνο από γυναίκες ιατρούς! 
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, οι γυναίκες από τη Συρία, έχουν απαιτήσει κατά την παραμονομή τους για νοσηλεία ή εξέταση στο νοσοκομείο του Πύργου, κυρίως για γυναικολογικά προβλήματα, να τις εξετάζουν γυναίκες γιατροί. Η απαίτηση γυναικών προσφύγων, έχει προκαλέσει σοβαρές αρρυθμίες στο νοσοκομείο, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες, χρειάζεται άμεση ιατρική παρέμβαση. Δεδεομένου τις συνθήκες που επικρατούν όχι μόνο στο νοσοκομείο του Πύργου, αλλά σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και ιατρών, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σεβόμενοι την κουλτούρα και τις συνήθειες των Σύριων γυναικών, η διοίκηση του νοσοκομείου του Πύργου εξαντλεί όλα τα περιθώρια προκειμένου να τις εξυπηρετήσει. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο γυναίκες ιατροί γυναικολόγοι. Μην ξεχνάμε ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των γυναικών προσφύγων εγκυμονούν ή έχουν γεννήσει υπό άθλιες συνθήκες και χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης.
Συνεπώς τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής;
- Τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν εφημερεύουν γυναίκες ιατροί και στο νοσοκομείο υπάρχουν μόνο άνδρες μαιευτήρες - γυναικολόγοι;
- Τι θα γίνει σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού που απαιτείται άμεσα η εξέταση των γυναικών προσφύγων; (γέννα, αιμορραγία κλπ);
- Ποιος θα είναι υπεύθυνος σε περίπτωση - την οποία όλοι απευχόμαστε φυσικά - που χαθεί μια ζωή;
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου