ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ευρύτατη συνεργασία ξεκινούν ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ

Συστήνεται Κοινή Επιτροπή για τα αυτοδιοικητικά προβλήματα

Κοινό μέτωπο στα αυτοδιοικητικά προβλήματα, συνήψαν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), με την σημερινή κοινή συνεδρίαση των ηγεσιών τους.
Στην συνεδρίαση αυτή των διοικητικών συμβουλίων τους, προσδιορίστηκαν τα πεδία της συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμών, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα «δήμοι και περιφέρειες δε θα δεχθούν αλλαγές που ανατρέπουν λυμένα ζητήματα, αν πρώτα δεν έχουν διατυπώσει τις θέσεις τους οι δύο θεσμοί».
Οι πρόεδροι της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ Γιώργος Πατούλης και Κώστας Αγοραστός αντίστοιχα, κατέθεσαν συγκεκριμένα κείμενα προτάσεων, τα οποία θα αποτελέσουν την βάση του διαλόγου, για τη συνεργασία των δύο θεσμών.
Συμφωνήθηκε να συσταθεί μια Κοινή Επιτροπή η οποία θα ενδυναμώσει τη συνεργασία των δύο θεσμών. Επίσης ο Γιώργος Πατούλης πρότεινε και κοινό συνέδριο του πρώτου και δεύτερου βαθμού. Τα πεδία, στα οποία οι δυο κορυφαίοι αυτοδιοικητικοί θεσμοί ξεκινούν συνεργασία είναι για έναν νέο Ενιαίο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα ευρωπαϊκά συλλογικά όργανα, η συνεργασία των Επιτροπών τους, προγράμματα κοινού ενδιαφέροντος, η διαβαθμιδική συνεργασία στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και η ενθάρρυνση της συνεργασίας περιφερειών και δήμων
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου