ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Καμμένος, κλείνει το στρατόπεδο της Καλαμάτας

stratopedoΔεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαράδεν χρειάζεται να πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα».Αυτό τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε παρέμβασή του στην Βουλή και προς απάντηση της κριτικής του Γιάννη Κουτσούκου, και προανήγγειλε ότι θα κλείσει όλα τα στρατόπεδα! ως δημοσιονομικό ισοδύναμο για την διάσωση των ειδικών μισθολογίων των ένστολων.
Αλλά έλεγε, όμως το Μάρτιο του 2015
Ωστόσο, πριν  ένα χρόνο  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έλεγε ακριβώς τα αντίθετα, στην Καλαμάτα.
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνα, Πάνου Καμμένου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση, πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα, τον Μάρτιο του 2015, εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού.Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα παραμείνει το στρατόπεδο στην Καλαμάτα αλλά όλοι θα υπηρετούν και στην παραμεθόριο.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε τότε την εξής δήλωση:
«Είναι μια ημέρα σημαδιακή για τον ελληνικό λαό ο οποίος με λίγες δυνάμεις ξεκίνησε τον αγώνα κατά της-επί 400 χρόνια-τουρκικής κατοχής. Είναι σημαντικό, αυτές τις μέρες, να γυρίσουμε πίσω και να δούμε τον πολιτικό διάλογο που γινόταν τότε, όταν κάποιοι αποφάσισαν να πολεμήσουν για την ελευθερία του τόπου, για την πίστη και την ελευθερία του Έθνους και κάποιοι άλλοι ζητούσαν το συμβιβασμό. Ευτυχώς, επικράτησαν εκείνοι που αποφάσισαν να εξεγερθούν, προκειμένου σήμερα να είμαστε ελεύθεροι.
Σήμερα, στην Καλαμάτα, ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του κ. Δημάρχου, αλλά και του λαού της Καλαμάτας, με ιδιαίτερη τιμή, ο κ. Ξυδάκης και εγώ, μαζί με τον Δήμαρχο και την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, να υποδεχτούμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στην πρώτη του επίσκεψη στον τόπο καταγωγής του. Αυτό είναι που κάνει τη σημερινή ημέρα επετείου και χαράς, ακόμα πιο σημαντική. Μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη επίσκεψη.
Το πρωί είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τις Μονάδες της Πολεμικής μας Αεροπορίας και να δείξουμε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η Καλαμάτα για τις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου. Για την Πολεμική Αεροπορία, είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης όλων των Ικάρων και των Ανθυποσμηναγών και όχι μόνο των Ελλήνων. Ήδη, φιλοξενούμε Ικάρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση τους οποίους εκπαιδεύει η Πολεμική Αεροπορία. Στόχος είναι οι μονάδες εκπαίδευσης να ενισχυθούν και με άλλα εκπαιδευτικά αεροσκάφη και να μετατρέψουμε την Καλαμάτα σε ένα μεγάλο Κέντρο Εκπαίδευσης της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Αυτό είναι μία πολιτική απόφαση μετά από πρόταση της Ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία θα πραγματοποιηθεί άμεσα.
Επειδή ο κ. Δήμαρχος ανησυχούσε σε σχέση με τη μονάδα του Στρατού, η μονάδα του Στρατού θα παραμείνει στο στρατόπεδο, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι δυνατόν η Καλαμάτα να έχει πληρότητα 400% στο Πεζικό και ο Έβρος να έχει 20% και 30%. Θα παραμείνει με τις απαιτούμενες δυνάμεις, οι οποίες χρειάζονται για να λειτουργεί το στρατόπεδο».
Κ. Νικολάκου «Προσβλητική και απαράδεκτη η δήλωση του κ. Καμένου για το στρατόπεδο Καλαμάτας»
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Υπουργού Άμυνας  Παναγιώτη Καμένου σχετικά με το κλείσιμο του στρατοπέδου Καλαμάτας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου δήλωσε:
“Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη και προσβλητική για την πόλη της Καλαμάτας, τη Μεσσηνία και την  Πελοπόννησο τη δήλωση του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού, ο οποίος με ειρωνικό τρόπο αναφέρεται στο ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού.
Δηλώσεις όπως “Δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά” και “ρουσφέτια” και “τοπικά συμφέροντα” αφενός δεν αρμόζουν σε Υπουργό Εθνικής Άμυνας, αφετέρου, απομειώνουν το κύρος του αξιώματος που καλείται να υπηρετήσει.
Τον καλούμε, αφού αναλογιστεί την ιστορία και τη διαχρονική προσφορά του στρατοπέδου της Καλαμάτας, αφενός να ζητήσει συγγνώμη για την προσβολή του απέναντι στους πολίτες και, αφετέρου, να αναθεωρήσει άρδην τις απόψεις του και τις ενδεχόμενες αποφάσεις που πρόκειται να λάβει.
Πιστοί στη βασική μας πολιτική δέσμευση για ενίσχυση των δομών και υποδομών της Πελοποννήσου, ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες ενίσχυσης της τοπικής μας οικονομίας, στεκόμαστε κάθετα απέναντι από πρακτικές και αποφάσεις που δεν υπακούουν σε κανένα σχεδιασμό και εξυπηρετούν προσωπικές αλλοθικές ψηφοθηρικές επιδιώξεις».
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου