ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Παρακρατείται η επιστροφή φόρου για να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ

Υπολογίζεται ότι περίπου 1.000.000 φορολογούμενοι δεν θα δουν ποτέ επιστροφή φόρου αν και τη δικαιούνται. Αυτό θα συμβεί διότι το υπουργείο Οικονομικών για να εξασφαλίσει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα κάνει ουσιαστικά κατάσχεση της επιστροφής του φόρου, συμψηφίζοντάς την με τις οφειλές του ΕΝΦΙΑ.
Ο ΕΝΦΙΑ όχι απλά δεν καταργήθηκε, αντιθέτως θα είναι αυξημένος και κατά 300 εκατομμύρια ευρώ. Ο φόρος ακινήτων λοιπόν τρώει χρήματα απ’ όσους υπολόγιζαν να λάβουν επιστροφή. Αυτή την επιστροφή φόρου από την εφορία δεν θα τη λάβουν ποτέ. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, Θα γίνει συμψηφισμός και θα πιστωθούν τα υπόλοιπα χρήματα ή ανάλογα με το ποσό του ΕΝΦΙΑ που οφείλει ο κάθε φορολογούμενος μπορεί να μην πάρει καθόλου επιστροφή.
Ουσιαστικά, με την εκκαθάριση φόρου και μέσα στον Αύγουστο θα γίνει ο υπολογισμός των ποσών και θα αφαιρεθούν από τις επιστροφές φόρου. Είναι μια διαδικασία που προβλέπεται καθώς υπάρχει πρόβλεψη για αυτεπάγγελτο συμψηφισμό όταν υπάρχουν οφειλές.
Έτσι για έναν φορολογούμενο που έχει να λάβει επιστροφή φόρου 500 ευρώ και πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με τον συμψηφισμό ο φορολογούμενος αυτός δεν θα πάρει ποτέ επιστροφή φόρου ενώ θα πληρώσει εφάπαξ και τον ΕΝΦΙΑ.
Αντίστοιχα για έναν φορολογούμενο με επιστροφή φόρου 500 ευρώ και ΕΝΦΙΑ 700 ευρώ θα παρακρατηθεί το ποσό των 500 ευρώ εφάπαξ, ενώ θα του δοθεί η δυνατότητα να εξοφλήσει τα υπόλοιπα 200 ευρώ σε πέντε δόσεις.
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου