ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Συμφωνία Φορέων της Μεσσηνίας για την Προστασία και τη Θωράκιση του ΠΟΠ – Ελιά Καλαμάτας

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας  Ελένη Αλειφέρη, πραγματοποιήθηκε μία δεύτερη σύσκεψη εργασίας, στην αίθουσα «Παναγιώτη Φωτέα» με θέμα : «H ελιά Καλαμάτας και τα ζητήματα που σχετίζονται με την επισήμανση, εμπορία και προδιαγραφές του προϊόντος, μετά το δυσμενές κλίμα που διαμορφώνεται για το συγκεκριμένο προϊόν ως αποτέλεσμα της συμφωνίας Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης και Χωρών Νότιας Αφρικής».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν παραγωγικοί  φορείς, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο ΣΥ.ΜΕ.ΠΟΠ, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης Καλαμάτας και Τριφυλίας και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς.
Έπειτα από διεξοδική συζήτηση και ανάλυση της κατάστασης, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Μεσσηνίας με το «ΠΟΠ Καλαμάτας», συμφώνησαν να τηρήσουν μια ενιαία στάση για το εν λόγω ζήτημα και συγκεκριμένα συστήθηκε άμεσα ομάδα εργασίας, η οποία θα αναλάβει  να καταθέσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την κοινή πρόταση όλων των φορέων της Μεσσηνίας για το θέμα της ελιάς Καλαμάτας με στόχο την διατήρηση προστασία και περαιτέρω θωράκιση του «ΠΟΠ ελιά –Καλαμάτα».
Η ομάδα αυτή  αποτελείται από εκπροσώπους του ΣΥ,ΜΕ.ΠΟΠ, της ΕΑΣ, Τυποποϊητών- Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και τους Διευθυντές Γεωργίας των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης Καλαμάτας και Τριφυλλίας και  έχει ως κύριο έργο της την υποβολή  κοινής πρότασης προς το Υπουργείο με τα εξής ζητήματα: α) Τροποποίηση των προδιαγραφών του «ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας» με στόχο την προάσπιση και την θωράκιση της ονομασίας προέλευσης ΠΟΠ Ελιά-Καλαμάτας και β) τη διερεύνηση της δυνατότητας επέκτασης σε όμορες περιοχές.
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου