ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Τι αλλάζει για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης

Νέο πλαίσιο για τις ιατρικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών και την χορήγηση διπλώματος οδήγησης εισάγει τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Πρώτον, τροποποιείται η διαδικασία της ιατρικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και καταργούνται οι Δευτεροβάθμιες Ιατρικές Επιτροπές (ΔΙΕ). Επίσης, επανακαθορίζεται συνολικά το ασυμβίβαστο του εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών με την ιδιότητα του υπαλλήλου του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ενώ δημιουργείται από το ΥΠΟΜΕΔΙ πληροφοριακό σύστημα για τη μηχανογράφηση όλων των λειτουργιών και διαδικασιών των σχολών και κέντρων παροχής εκπαιδευτικού έργου.
Με αυτές τις τροποποιήσεις λύνεται το πρόβλημα της αναμονής για εξέταση των περίπου 12.000 ενδιαφερομένων υποψηφίων οδηγών. Επιπρόσθετα, απλοποιείται και επισπεύδεται πλέον η διαδικασία, καθώς δίνεται η δυνατότητα ιατρικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών από ιατρούς κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή κρατικών Κέντρων Υγείας ή ιδιωτών ιατρών, επιτυγχάνοντας έτσι και την επέκταση του ωραρίου σε ολοήμερο.
Με τον επανακαθορισμό του ασυμβίβαστου για την άσκηση του επαγγέλματος εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών καθίσταται σαφές το νομικό πλαίσιο του ασυμβιβάστου και επιτυγχάνονται η διαφάνεια και η αξιοπιστία στα προγράμματα εκπαίδευσης και στον προγραμματισμό εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών. Παράλληλα απλουστεύονται οι διαδικασίες και μειώνεται η γραφειοκρατία. Τέλος, με το πληροφοριακό σύστημα επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων και βελτιστοποιείται το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.