ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Πολιτική ρελάνς με το «φιάσκο Καλογρίτσα» στην αιχμή του δόρατος επιχειρεί η ΝΔ

nd-ktirio1Πολιτική ρελάνς επιχειρεί η ΝΔ στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, καθώς στην Πειραιώς εκτιμούν πως η αδυναμία του επιχειρηματία Ιωάννη Καλογρίτσα να καταβάλει την πρώττη δόση του τιμήματος για την τηλεοπτική άδεια που απέκτησε ήταν η χαριστική βολή για έναν διαγωνισμό που ούτως ή άλλως «έχει καταρρεύσει στα μάτια των πολιτών», κατά το κοινώς λεγόμενο των στελεχών της ΝΔ.
Του Γιώργου Ευγενίδη
Η τροπή που πήρε η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να κλιμακώσει για τα καλά την επίθεσή της εναντίον της κυβέρνησης, με συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ να κάνουν λόγο σε σχετική επικοινωνία του KoolNews.gr μαζί τους για «διαγωνισμό που θα μπορούσε να είναι αστείος, αν δεν ήταν τραγικός».
Πράγματι, μετά την αδυναμία, επί της ουσίας, του κ. Καλογρίτσα να καταβάλει την προκαταβολή, από τη ΝΔ μιλούν για «φαρσοκωμωδία» και καλούν την κυβέρνηση να την τελειώσει άμεσα, αλλιώς θα το κάνει η ΝΔ, υπό την έννοια της κατάργησης του νόμου Παππά, της επαναφοράς των αρμοδιοτήτων αδειοδότησης στο ΕΣΡ και το άνοιγμα της αγοράς και σε νέους παίκτες.
Να σημειωθεί, πάντως, πως από την Πειραιώς επιμένουν ότι ο διαγωνισμός είναι ούτως ή άλλως διάτρητος ως προς το ζήτημα του ελέγχου πόθεν έσχες. Έτσι, αρμόδια γαλάζια στελέχη εξηγούσαν πως είναι ανεδαφικό να έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία ελέγχου του πόθεν έσχες, άρα να προκύπτει πως ο υπερθεματιστής έχει τις νόμιμες εγγυήσεις για να καλύψει το απαιτούμενο ποσό, και εν τέλει αυτός να ζητά…48ωρη προθεσμία για να καταβάλει τα χρήματα. Φυσικά, πέρα από τις όποιες πολιτικές ενστάσεις, η ΝΔ ζητά άμεσα το θέμα να βρεθεί στο μικροσκόπιο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με κλήση των κ.κ. Παππά, Κρέτσου και των τεσσάρων υπερθεματιστών (και του κ. Καλογρίτσα), ενώ γαλάζια στελέχη που έχουν νομικό υπόβαθρο δεν κρύβουν πως ίσως το ζήτημα να έχει και νομικές προεκτάσεις. Πλην όμως, ακόμα και σε επίπεδο εκτιμήσεων, τα εν λόγω στελέχη εμφανίζονται φειδωλά, ζητώντας πρωτίστως να διερευνηθεί η υπόθεση σε όλο της φάσμα. Συν τοις άλλοις, στην Πειραιώς άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το θέμα που ανέδειξε ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και νομικός σύμβουλος των καναλιών Alpha και Star Πάνος Λαζαράτος περί συνολικής ακυρότητας του διαγωνισμού λόγω της συμμετοχής του κ. Καλογρίτσα, ο οποίος συμμετείχε στον διαγωνισμό και ανέβασε το τίμημα μεν, δεν είχε δε τους απαιτούμενους πόρους για να πληρώσει την προκαταβολή.
Παράλληλα, τα πυρά της ΝΔ, μετά τον κ. Καλογρίτσα, συγκεντρώνει και η υποψηφιότητα Σαββίδη. Άλλωστε, σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος υπενθύμισε τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, όπου επί της ουσίας είχε παραδεχθεί πως συμμετείχε, όχι υποχρεωτικά για να πάρει άδεια, αλλά για να ανεβάσει το τίμημα. Επίσης, κεντρικό στέλεχος της ΝΔ, με το οποίο το KoolNews.gr συνομίλησε, σημείωνε και το…μένος του κ. Καμμένου εναντίον του κ. Καλογρίτσα αντιπαραβάλλοντάς το με την παρουσία επτά συνεργατών του υπουργού Άμυνας σε καίρια πόστα στο υπό διαμόρφωση κανάλι του κ. Σαββίδη.
Είναι σαφές πως η ΝΔ επιχειρεί να ανακτήσει έδαφος στην υπόθεση των αδειών, με στελέχη της να υπογραμμίζουν πως το ηθικό πλεονέκτημα που επικαλούταν η κυβέρνηση έχει μπει…στο αρχείο, αν ποτέ υπήρξε. Παράλληλα, στην Πειραιώς θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά τη φθορά που εκτιμούν πως η υπόθεση προκαλεί στην κυβέρνηση μέρα με την ημέρα, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο ΣτΕ, το οποίο και θα έχει τον τελευταίο λόγο για την υπόθεση άλλωστε.
Όπως είναι φυσικό, το ζήτημα των αδειών θα βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και τις επόμενες μέρες, με τη ΝΔ να επιλέγει να συντηρεί τους υψηλούς τόνους, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στο ζήτημα από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη το πρωί, όταν και θα λάβει χώρα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που είχε ζητήσει για θέματα Παιδείας η ΝΔ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.