ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

«Το Νησί» και τα δώρα του υπουργείου Οικονομικών

Σε μια χαώδη εγκατάσταση στο 2016 φιλοξενούνται άνθρωποι που υποτίθεται πως κατάφεραν να επιβιώσουν από την παρατεταμένη οικονομική κρίση της Ελλάδας.
Συνεχώς καταφθάνουν και νέοι φορολογούμενοι-επιζώντες οι οποίοι με τη φροντίδα και την προσοχή του υπουργείου Οικονομικών ζουν προστατευμένοι από τον κίνδυνο να χρεοκοπήσουν, περιμένοντας την ώρα που θα μπορέσουν να φύγουν για το Νησί, ένα σύγχρονο κήπο της Εδέμ χωρίς χαράτσια και φοροκαταιγίδες, περικοπές μισθών και μειώσεις συντάξεων -το μόνο μέρος που έμεινε ανεπηρέαστο από την οικοδομική κρίση. 
Για να μεταφερθούν εκεί, απαιτείται να κερδίσουν σε μία από τις συχνές κληρώσεις που διεξάγονται και επιτρέπουν κάθε λίγο σε έναν νέο τυχερό να ετοιμάσει βαλίτσες για το ονειρικό μέρος χωρίς οικονομική κρίση.
Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ζητούν αποδείξεις για αγορές καταναλωτικών αγαθών ή παροχές υπηρεσιών μικρής αξίας, τις οποίες έχουν εξοφλήσει με μετρητά.
Αλλά περιλαμβάνονται και όσοι είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι που εξαιρούνται από την υποχρέωση να εξοφλούν τις δαπάνες τους για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή μέσω e-banking προκειμένου να κατοχυρώνουν την έκπτωση φόρου των 1.900 - 2.100 ευρώ.
Κάθε φορά που θα καταχωρίζουν στην ηλεκτρονική φόρμα αποδείξεις συνολικής αξίας πάνω από ένα όριο ποσού, π.χ. πάνω από 500 ή 1.000 ευρώ, θα τους αποστέλλεται ηλεκτρονικά, μέσω e-mail, ένας τυχερός αριθμός με τον οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν σε τακτικές κληρώσεις δώρων μεγάλης αξίας. Μία φορά τον χρόνο θα κληρώνεται και για αυτούς ένα ακίνητο, ενώ ανά μήνα ή δίμηνο ή τρίμηνο θα κληρώνονται Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία έχει στην κατοχή του το Δημόσιο και διατηρεί στις εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ.
Έτσι, μια μέρα ο Lincoln Six-Echo πληροφορείται ότι αυτός και η φίλη του Jordan Two-Delta σύντομα θα αναχωρήσουν για το Νησί, καθώς τον τελευταίο μηνά άνοιξαν σπίτι και γκαρνταρόμπα πληρώνοντας μόνο με χρεωστικές και δικαιούνται έναν σκασμό παροχές.
Μετά από μια επίσκεψη στον χώρο, όμως, ο Lincoln Six-Echo ανακαλύπτει ότι δύο πρώην άποικοι, οι οποίοι υποτίθεται ότι είχαν πρόσφατα κληρωθεί και είχαν αναχωρήσει για το Νησί, υποβάλλονται σε βάναυσες δοκιμασίες: όλα τους τα χρήματα αφαιρέθηκαν από τους λογαριασμούς τους και κλήθηκαν να πληρώσουν φόρους για όλα τα αγαθά τα οποία είχαν καταναλώσει με τα χρήματά τους.
Στην πραγματικότητα οι επιζώντες δεν είναι τίποτα άλλο από κορόιδα κατά παραγγελία επιφανών ανθρώπων οι οποίοι επιθυμούν να έχουν πιόνια προκειμένου να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο.
Οι κλώνοι δεν γνωρίζουν ασφαλώς τίποτα για τη τύχη τους όταν καλούνται να πληρώσουν  για να σωθεί η περιουσία των αφεντικών τους. 
Ποιος είπε ότι η επιστημονική φαντασία δεν ξεπηδά από τη μεγάλη οθόνη στην ελληνική κοινωνία; Δώρα αξίας προσφέρει το υπουργείο Οικονομικών με το νέο το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο για κατάθεση στη Βουλή την ώρα που τα χρέη και το χρέος αυξάνονται, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εισφοροδιαφυγή.
Καλώς ήρθατε στη νέα φαντασιακή πραγματικότητα...
Έφη Καστραντά

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.