ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

οικονομία

: “Ο νέος προϋπολογισμός στηρίζεται στους φόρους και στην αύξηση των φορολογικών εσόδων”

“Ο νέος προϋπολογισμός για μια ακόμη φορά στηρίζεται  στους φόρους  και στην αύξηση των φορολογικών εσόδων όταν το 2016 είχαμε εκτόξευση των φορολογικών οφειλών προς το κράτος που ξεπερνάμε τα 90 δις ευρώ δηλ. περισσότερο του 50% του ΑΕΠ που δείχνει ξεκάθαρα ότι η φοροδοτική ικανότητα έχει εξαντληθεί”. Επισημαίνει μεταξύ άλλων δελτίο τύπου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας σχολιάζοντας τον νέο προϋπολογισμό.
ergatiko kentro kalamatasΑναλυτικά το δελτίο τύπου:
Με την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη πολιτική με μέτρα που ανακυκλώνουν την ύφεση και με βάρη κυρίως στις πλάτες των μισθωτών και συνταξιούχων, ρίχνοντας το βάρος  του πρωτογενούς πλεονάσματος επάνω  τους.
Ο νέος προϋπολογισμός για μια ακόμη φορά στηρίζεται  στους φόρους  και στην αύξηση των φορολογικών εσόδων όταν το 2016 είχαμε εκτόξευση των φορολογικών οφειλών προς το κράτος που ξεπερνάμε τα 90 δις ευρώ δηλ. περισσότερο του 50% του ΑΕΠ που δείχνει ξεκάθαρα ότι η φοροδοτική ικανότητα έχει εξαντληθεί.
Η πρόβλεψη για ανάπτυξη του 2,7% φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί που σε συνδυασμό με το σπάσιμο και το σταδιακό άδειασμα του ΑΚΑΓΕ ενδεχομένως να οδηγήσουν στο να έλθουν νωρίτερα οι προγραμματισμένες από  το 2018 μειώσεις στις συντάξεις.
Οι πάγιες θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για ενίσχυση της ανάπτυξης με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η στήριξη των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας δεν υλοποιούνται.
Είναι μάλιστα αδιανόητο οι συνταξιούχοι που πράττουν το αυτονόητο  να δέχονται επιθέσεις με χημικά.
Το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας θα συνεχίσει τον αγώνα για να αποτρέψει μέτρα και πολιτικές που θα έχουν τραγικές επιπτώσεις στην κοινωνία και οικονομία.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.