ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

4 μέτρα την ημέρα πρέπει να «κλείνει» η κυβέρνηση μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου

tsakalotos15Τρία με τέσσερα μέτρα θα πρέπει να κλείνει η νέα κυβέρνηση, κάθε ημέρα, για να προλάβει την αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» στη λίστα που έχουν στείλει οι δανειστές, υπάρχουν 93 δράσεις και υποδράσεις.
Οι δανειστές επιστρέφουν στην Ελλάδα στις 13 Νοεμβρίου και το οικονομικό επιτελείο μέχρι τότε πρέπει να έχει διαμορφώσει τις προτάσεις του για τα «αγκάθια».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα αυτά περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, με την Κομισιόν να διαπιστώνει δημοσιονομικό κενό της τάξεως 0,05%-0,25%, ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι πλήρως χρηματοδοτημένο λόγω της υπεραπόδοσης των εσόδων και έχει στείλει στους δανειστές τα στοιχεία. Για το 2018 το οικονομικό επιτελείο παραδέχεται ότι υπάρχει κενό της τάξης των 600 εκατ. ευρώ και για τους τρόπους κάλυψής του εξετάζεται η περικοπή των δαπανών του υπουργείου Αμυνας και η αναδιάρθρωση των κοινωνικών επιδομάτων στο πλαίσιο των προτάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, το σημαντικότερο πρόβλημα είναι οι συλλογικές συμβάσεις, με το υπουργείο Εργασίας να επιδιώκει την επαναφορά της δυναμικής των κλαδικών συμβάσεων και τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους και τους δανειστές να ζητούν διατήρηση ισχυρών επιχειρησιακών συμβάσεων και του ορισμού του κατώτατου μισθού από το κράτος και χωρίς προσαυξήσεις.
Τέλος, αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να συμφωνηθεί ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του υπερταμείου και να οριστεί το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και να εφαρμοστεί έγκαιρα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και ΟΤΕ, με την έναρξη της διαδικασίας πρόσληψης συμβούλων για αυτόν τον σκοπό.
Πηγή: Καθημερινή 
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου