ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι μηχανικοί της Πελοποννήσου στις εκλογές

Στις 20-11-2016 διεξήχθησαν σε όλη τη χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων Διοίκησης του ΤΕΕ σε Πανελλαδικό και Περιφερειακό επίπεδο.
Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι Μηχανικοί της Πελοποννήσου που με αξιοσημείωτα αυξημένη συμμετοχή προσήλθαν στα 6 εκλογικά τμήματα των πέντε (5) Νομών της περιφέρειάς μας (Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας) για να ψηφίσουν για την εκλογή των αιρετών οργάνων Διοίκησης του ΤΕΕ για την επόμενη τριετία. 
Στο ΤΕΕ Πελοποννήσου, μέσα από την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Νοεμβρίου 2016, πρώτη δύναμη αναδεικνύεται η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - Δ.Κ.Μ. με ποσοστό 58,31%.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου κυρία Χαρίκλεια Τσιώλη, «δυναμικό ''παρών'' έδωσαν οι μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων της Πελοποννήσου στις εκλογές της 20ής Νοεμβρίου 2016 για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης του Τ.Ε.Ε. Η αυξημένη συμμετοχή και το εκλογικό αποτέλεσμα, ειδικά τη σημερινή εποχή που γενικώς υπάρχει η τάση για απομάκρυνση ίσως και απαξίωση έναντι των συλλογικών πολιτικών και συνδικαλιστικών διαδικασιών, δίνουν το στίγμα και το μήνυμα του κλάδου των μηχανικών. Οι μηχανικοί της Πελοποννήσου έδωσαν το μήνυμα ότι αφενός αποδοκιμάζουν τις καταστροφικές πολιτικές, ειδικά των τελευταίων χρόνων, εις βάρος του τεχνικού κόσμου και αφετέρου επιβραβεύουν, ενδυναμώνουν και στηρίζουν τις προσπάθειες και τους αγώνες μας για την αντιμετώπιση των πολλών και δύσκολων προβλημάτων του κλάδου ειδικά μέσα στις τόσο αντίξοες συνθήκες. Στη περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχαν συνολικά δέκα παρατάξεις και μεμονωμένοι υποψήφιοι και πρώτη δύναμη αναδείχθηκε με ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών - ΔΚΜ με ποσοστό 58,31%». 
Στη συνέχεια η πρόεδρος επεσήμανε ότι «οι μηχανικοί με τη ψήφο τους και αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξαν ότι είναι παρόντες με θέληση και απαίτηση για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο. Αυτή εξάλλου είναι και η δέσμευση της ΔΚΜ και εμένα προσωπικά για τη νέα τριετία. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συναδέλφους Αρκάδες, Αργολιδείς, Κορίνθιους, Λάκωνες και Μεσσήνιους Μηχανικούς που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Η εμπιστοσύνη αυτή αυξάνει το αίσθημα ευθύνης και μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε των αγώνα μας με συνέπεια, σοβαρότητα και σεβασμό στον Πελοποννήσιο Μηχανικό για την επίτευξη των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει απέναντι στο τεχνικό κόσμο. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να παλεύουμε για τη βελτίωση των όρων άσκησης και αναβάθμισης του επαγγέλματος, για τη στήριξη της καθημερινότητας των συναδέλφων, για τη κατάργηση του ισχύοντος ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος, για την αντιμετώπιση της ανεργίας του κλάδου και για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μέσω μιας στοχευμένης αναπτυξιακής πολιτικής στην οποία πρωτεύοντα ρόλο θα πρέπει να διαδραματίζει ο τεχνικός κόσμος της χώρας».
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου