ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

ΟΙ ΑΠΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ

της Αντωνίας Μπούζα 
 
Η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλαδα των μνημονιων και των οικονομικών δυσκολιών,  επρεπε να ειναι προτεραιότητα .
Αντι αυτου , πληρώνουμε στη Βουλγαρία μεγαλα ποσα απο το υστέρημα μας , για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος προερχόμενο απο πυρηνικά εργοστάσια, ενω οι δικές μας μοναδες παραγωγής ρεύματος υπολειτουργούν και με ρυπογόνες διαδικασίες παρέχουν μερος της ηλεκτρικής ενέργειας  στην πατριδα μας.
Στο περιφερειακο συμβούλιο Πελοποννησου, οταν ερχονται περιβαντολλογικες μελέτες για ΑΠΕ, πλευρές των μειοψηφιων , η ακριβέστερα  σχεδον ολη η μειοψηφία, ακομη και οι εκπροσωποι των οικολόγων, αντιδρούν διοτι θεωρούν οτι ειμαστε καλυμμένοι απο πλευράς προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και δεν χρειαζόμαστε  αλλη, με αποτελεσμα να ειναι αρνητικοί σε οποιαδήποτε σκεψη για ΑΠΕ , θέτοντας διαφορα προσκόμματα που δεν υφίστανται επι της ουσιας παραπληροφορώντας για ανύπαρκτες επιπτώσεις τους πολιτες !
Αντίθετα, προηγμένες χωρες, επενδύουν στις ΑΠΕ και παρέχουν οικολογική και άφθονη ενεργεια αξιοποιώντας τα φυσικα τους πλεονεκτήματα . .
Παραδειγμα, η θάλασσα της Μάγχης βρίθει ανεμογεννητριών χωρις ουδείς να ενοχλείται , ενω συγχρόνως προστατεύεται το περιβαλλον .
Μετα αναρωτιόμαστε γιατι βρισκόμαστε σε δυσχερή θεση στον οικονομικο και περιβαντολλογικο τομέα !

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.