ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: “Nα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η υλοποίηση του MASTER PLAN έργων του Αεροδρομίου Καλαμάτας”

aerodromio kalamatasNα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες υλοποίησης του MASTER PLAN έργων του Αεροδρομίου Καλαμάτας ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης από τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιάτης στην επιστολή του επισημαίνει ότι:
«Πρωταρχικής σημασίας είναι η απαλλοτρίωση έκτασης 48 περίπου στρεμμάτων, που εκκρεμούν από το 2005 και είναι χέρσοι αγροί, χωρίς επικείμενα. Επίσης, λόγω της στενότητας υπαίθριων χώρων δεν έχει καταστεί δυνατή η ικανοποίηση του αιτήματος της BP/GISSCO για διάθεση χώρου κατασκευής υπόγειων δεξαμενών αποθήκευσης Αεροπορικού καυσίμου».
Αναλυτικά η επιστολή:
Θέμα: «MASTER PLAN έργων Αεροδρομίου Καλαμάτας»
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια η αεροπορική κίνηση παρουσιάζει σημαντική αύξηση και κυρίως μετά την χρήση αεροσκάφους της AEGEAN, ως βάση εκτέλεσης τακτικών πτήσεων από τον Αερολιμένα Καλαμάτας, αλλά και άλλων εταιρειών.
Ο Κρατικός Αερολιμένας Καλαμάτας πέραν των πτήσεων CHARTER, συνδέεται με 23 Ευρωπαϊκούς προορισμούς με τακτικές πτήσεις.
Όμως, όσον αφορά την κατηγορία της Γενικής Αεροπορίας, ΙΧ αεροσκάφη και Αεροταξί (JET), η αύξηση είναι σημαντική και σε ένα ποσοστό περίπου 50% δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους στους επιθυμητούς χρόνους και κυρίως λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης.
Όσον αφορά τις κτηριακές εγκαταστάσεις, αυτές έχουν σχεδιασθεί το 1988 και δεν μπορούν να καλύψουν τις σημερινές ανάγκες της κίνησης, σε συνδυασμό με τις απαιτούμενες υποδομές που χρειάζονται για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
Θεωρούμε ότι είναι επειγόντως απαραίτητο να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες υλοποίησης του MASTER PLAN έργων του Αεροδρομίου.
Πρωταρχικής σημασίας είναι η απαλλοτρίωση έκτασης 48 περίπου στρεμμάτων, που εκκρεμούν από το 2005 και είναι χέρσοι αγροί, χωρίς επικείμενα.
Επίσης, λόγω της στενότητας υπαίθριων χώρων δεν έχει καταστεί δυνατή η ικανοποίηση του αιτήματος της BP/GISSCO για διάθεση χώρου κατασκευής υπόγειων δεξαμενών αποθήκευσης Αεροπορικού καυσίμου.
Επειδή πιστεύουμε ότι η υλοποίηση των ανωτέρω θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και κατ’ επέκταση της χώρας, ζητούμε να δοθεί προτεραιότητα στην υλοποίηση προς όφελος της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου