ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Συντονισμός δράσεων για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων

Ο συντονισμός των δράσεων των υπηρεσιών και των φορέων, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο ήταν το θέμα ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν οι Εγκύκλιοι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων» αλλά και «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό». Στη σύσκεψη αναλύθηκαν οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες των εμπλεκομένων με την πολιτική προστασία φορέων σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε ανάλογα περιστατικά. Αναφέρθηκε, επίσης, ο σημαντικός ρόλος που παίζει η πρόληψη σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, αλλά και η ανάγκη υπερβατικής προσπάθειας όλων των φορέων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη επέκτασης της χρηματοδότησης της πολιτικής προστασίας και κατά τη χειμερινή περίοδο, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Χιώνης, από την πλευρά του είπε ότι η Πυροσβεστική έχει ετοιμάσει τον ανάλογο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και των πιθανών πλημμυρικών φαινομένων και έχει προβεί στην ενίσχυσης του εξοπλισμού. Η Πυροσβεστική είναι σε ετοιμότητα, είπε, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των φορέων. Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας δήμου Τρίπολης Σωτήρης Παπαδημητρίου με τη σειρά του μίλησε για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο Δήμος Τρίπολης μετά τις πλημμύρες της 25ης Ιουνίου αλλά και για τις εργασίες αποκατάστασης που έχουν γίνει. Τόνισε ότι τα μηχανήματα της ΜΟΜΑ έμειναν περίπου 15 μέρες παραπάνω από τον προβλεπόμενο, επουλώνοντας ακόμα μερικές πληγές από της καταστροφικές πλημμύρες με εργασίες σε ποτάμια. Επεσήμανε ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει στηρίξει τον Δήμο, καθώς τα χρήματα που έχουν δοθεί στον Δήμο Τρίπολης ο οποίος είναι σε έκτακτη ανάγκη ήταν μόνο 50.000 ευρώ τα οποία δόθηκαν λίγες μέρες μετά τις πλημμύρες.
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου