ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αντισυνταγματική η λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε 10 περιοχές της χώρας μετά από σχετική προσφυγή κατά της Υπ. Απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΥΑ Κ1-1119/07-07-2014) των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΟΙΥΕ . Η απόφαση του ΣΤΕ βάζειφρένο στην ολογοπώληση της αγοράς καθώς η εν λόγω ρύθμιση εξυπηρετούσε μόνο τα συμφέροντα των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και των ξένων πολυεθνικών επιχειρήσεων και όχι μόνο δεν ενισχύει τον ανταγωνισμό αλλά αντίθετα λειτουργεί σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των τοπικών αγορών , που σε συνδυασμό με την κατάρρευση των εργασιακών σχέσεων ,θα είχε σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής .
Άλλωστε, η πρόσφατη εμπειρία από το άνοιγμα 8 Κυριακών το χρόνο κατέδειξε το μέγεθος της αποτυχίας, καθώς ο κυριότερος παράγοντας που επηρεάζει την καταναλωτική κίνηση είναι το εισόδημα των νοικοκυριών (που είναι περιορισμένο και μειούμενο) και όχι ο διαθέσιμος χρόνος για shoppingaround.
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου