ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στις 21 Φεβρουαρίου

Το Σωματείο των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας σύμφωνα με ανακοίνωση του  θα λάβει μέρος στο συλλαλητήριο των εργαζομένων  που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 6:30 το απόγευμα  στην πλατεία 23ης Μαρτίου ανταποκρινόμενο  στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ .
Η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει:
« Τέρμα ως εδώ. Δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο επιζητούν μνημόνια διαρκείας. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, μας θέλουν στην αδράνεια, σε συμβιβασμό, σε μοιρολατρική αποδοχή της βαρβαρότητας.
Συντονιζόμαστε με τα ταξικά σωματεία και ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για Συλλαλητήρια στις 21/2/2017. Χρειάζεται, τώρα, να δυναμώσουμε την αγωνιστική μας δράση από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο δουλειάς, Χρειάζεται να οργανώσουμε την δική μας απάντηση στα παλιά και νέα μέτρα. Χρειάζεται να οργανώσουμε την δική μας αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τα παζάρια τους, από την ανάκαμψη και την «κανονικότητα» που μας ετοιμάζουν. Δεν θα μας επιστρέψουν τα δικαιώματά μας, τους μισθούς μας, τις συντάξεις.
Εμείς στις ΔΕΥΑέχουμε πληρώσει ακριβά   τα μνημόνια διαρκείας. Οι μισθοί μας μειώθηκαν κατά 40% σε σχέση με το 2009. Καταργήθηκαν θέσεις εργασίας, προς εξυπηρέτηση των εργολάβων. Οι τελευταίες πλημμύρες ανέδειξαν την αδυναμία της ΔΕΥΑΚ, να ανταποκριθεί στις υπηρεσίες των αρμοδιοτήτων της.
   Αγωνιζόμαστε για στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό. Για επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων αφού καλύπτουν πάγιες και μόνιμες ανάγκες. Για επαναφορά των καταργημένων επιχειρησιακών συμβάσεων, για κοινωνικό τιμολόγιο στους μακροχρόνιους άνεργους, για κατάργηση του ΦΠΑ στο νερό και για απαλλαγή από φορολογική υποχρέωση των πλεονασμάτων των ΔΕΥΑ. Αγωνιζόμαστε για κατάργηση του ανταποδοτικού της χαρακτήρα και κρατική επιχορήγηση για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών της. 
Δεν τρέφουμε αυταπάτες τα μνημόνια διαρκείας, οδηγούν σε απαξίωση και  στο ξεπούλημα  των δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης και βιολογικού στην ιδιωτική εκμετάλλευση.
      Ο πλούτος σε δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης και βιολογικού πού έχει δημιουργηθεί σήμερα, είναι δικός μας πλούτος. Τον δημιουργήσαμε τόσο εμείς με την εργασία μας, όσο και οι συμπολίτες μας, μέσα από τις ανταποδοτικές πολιτικές όλων των Κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών.
      Αυτόν τον πλούτο καλούμαστε να προστατεύσουμε σήμερα από όλους αυτούς πού καραδοκούν να τον διαχειριστούν γιά να αποκτήσουν κέρδη.    
Ολοι μαζί εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ορθώνουμε τείχος».
   Ενώνουμε τις δυνάμεις μαζί με τα ταξικά συνδικάτα όλης της χώρας και συμμετέχουμε στο  συλλαλητήριο πού διοργανώνουν τα συνδικάτα  την Τρίτη 21/2/2017 και ώρα 6,30 στην πλατεία 23ης Μάρτη.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.