ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τρίτη στην Αθήνα οι αγρότες

Κάλεσμα από τους αγροτικούς συλλόγους Μεσσήνης και Χανδρινού
Αποκλείουν αύριο την εφορεία Καλαμάτας οι αγρότες
«Μάταια ελπίζει η κυβέρνηση και οι φίλοι της ότι οι αγωνιζόμενοι αγρότες θα κουραστούμε, θα απογοητευτούμε και θα τα παρατήσουμε. Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι δεκάδες Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, τα μπλόκα την προειδοποιούμε: όχι μόνο δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αυξηθεί η αγωνιστική πίεση, αναγκάζοντάς την να ικανοποιήσει τα αιτήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών.» Αυτό τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση – κάλεσμα οι αγροτικοί σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού και σημειώνουν: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μέχρι στιγμής, εμφανίζεται αδιάλλακτη έναντι των δίκαιων αιτημάτων της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω από την εφαρμογή όλων των μέτρων των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ που εξοντώνουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Στην ίδια πλευρά με την κυβέρνηση και απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες στέκονται οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν τα μνημόνια και στηρίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ, οι εμποροβιομήχανοι και οι μονοπωλιακοί όμιλοι που εκμεταλλεύονται το μόχθο της εργαζόμενης αγροτιάς, οι μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες που παραμονεύουν, σαν τις ύαινες, ν’ αρπάξουν τη γη και το βιος των ξεκληρισμένων μικρομεσαίων αγροτών.
          Τα φετινά μπλόκα ήρθαν ως συνέχεια των περσινών, όπου, με το σκληρό κι ανυποχώρητο αγώνα τους, οι μικρομεσαίοι αγρότες αναγκάσαμε την κυβέρνηση να κάνει κάποιες παραχωρήσεις, όπως η θέσπιση αφορολόγητου ορίου, η μη φορολόγηση μέρους των επιδοτήσεων, η αναβολή για 5 χρόνια του τέλους επιτηδεύματος, η νομοθετική ρύθμιση για τα “αγροτοδικεία”, η σταδιακή και όχι άμεση αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.
          Το συμπέρασμα που βγαίνει και έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς βρισκόμαστε ξανά στα μπλόκα του αγώνα, είναι ότι μόνο με την ισχυρή αγωνιστική πίεση μπορούμε κάτι να κερδίσουμε.
          Μετά τις αποφάσεις που πάρθηκαν από όλους εμάς τους μικρομεσαίους αγρότες τόσο στην Παμπελοποννησιακή σύσκεψη στο Άργος όσο και στην Πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, οι σύλλογοι μας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, αποφάσισαν να εντείνουν την αγωνιστική πίεση και καλούμε όλους τους αγρότες του νομού να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα αποφασίσαμε :
 Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου: Την ώρα που θα πραγματοποιείται η συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής στην Αθήνα όπου θα θέσει το πλαίσιο των αιτημάτων – διεκδικήσεων των αγωνιζόμενων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, απαιτώντας την ικανοποίησή τους, ΕΜΕΙΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ. Ασκούμε πίεση από το δικό μας μετερίζι. Συγκεντρωνόμαστε όλοι οι αγρότες στην Καλαμάτα και κάνουμε αποκλεισμό στην εφορία.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου: Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.  Με την μαζική μας μετακίνηση να δώσουμε το μήνυμα σε όλους ότι η μικρομεσαία αγροτιά δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται μέχρι να ικανοποιηθεί και το τελευταίο από τα αιτήματα επιβίωσης που έχουμε θέσει.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ
Πούλμαν θα αναχωρήσουν από Μεσσήνη στις 8:30 το πρωί από το Δημαρχείο Μεσσήνης και από Χανδρινού στις 8:00 το πρωί. Σε αυτό τον αγώνα ζητάμε την συμπαράσταση όλων των εργατών, των εμποροϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων των ανέργων, των νοικοκυρών, των φοιτητών, των μαθητών, και όλων αυτών που δέχονται το πλαίσιο αιτημάτων μας και πλήττονται από την ιδία πολιτική που ξεκληρίζει και εμάς.
Όλοι στον αγώνα σαν μια γροθιά – Ξεσηκωμός τώρα!!»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.