ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων χαιρετίζει τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες όλης της χώρας που επί 25 μερόνυχτα βρέθηκαν στα μπλόκα του αγώνα, παλεύοντας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και  της κυβέρνησης, που μας εξοντώνει.  
Δίνουμε αγώνα επιβίωσης, καθώς με τα μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου και της  ΚΑΠ της ΕΕ, επιταχύνεται η συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων στα χέρια λίγων αγροτοκαπιταλιστών, με συνέπεια να οδηγούμαστε ακόμα πιο γρήγορα στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Παλεύουμε, με νύχια και με δόντια, να κρατήσουμε τα χωράφια και τα ζώα μας, να μπορούμε να παράγουμε επαρκή, φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τις βιοτικές ανάγκες  του λαού μας και από το μόχθο μας να ζούμε, με αξιοπρέπεια, τις οικογένειές μας.  
 Στη ζωή και στους αγώνες μας έχουμε δει καθαρά ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι απέναντί μας.
 
Αντιπάλους έχουμε:  Την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που με την πολιτική που εφαρμόζουν και στηρίζουν μας ξεκληρίζουν. Τους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας για ν’ αυξάνουν τα κέρδη τους. Μας πουλούν πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια κι αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα μας, τα οποία φτάνουν πανάκριβα στην κατανάλωση για τις λαϊκές οικογένειες. Το κράτος που με την φοροεπιδρομή, την εισφοροληστεία και τα πολλά άλλα  χαράτσια, μας αρπάζει ότι  έχει απομείνει στις τσέπες μας. Τους τραπεζίτες που μας ρουφούν το αίμα με τα επιτόκια και τα πανωτόκια και, αφού μας καταχρεώνουν,  μας απειλούν ότι θα μας κατασχέσουν τα σπίτια και τα χωράφια. Τους αγροτοκαπιταλιστές που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να φύγουμε,  εμείς από την παραγωγή, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να τα πάρουν όλα αυτοί στα χέρια τους.  
 Μαζί μας,  σύμμαχοι στον αγώνα μας ενάντια σ’ αυτή την πολιτική, είναι οι εργατοϋπάλληλοι  και τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουμε τους ίδιους αντιπάλους, κοινά προβλήματα, αιτήματα και ανάγκες .
  Στις φετινές κινητοποιήσεις δεχθήκαμε σκληρή και ολομέτωπη επίθεση. Πρώτα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία, όχι μόνο δεν δέχθηκε να ικανοποιήσει ούτε ένα ;από τα δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματά μας, αλλά οργάνωσε και μια τεράστια εκστρατεία συκοφάντησης του αγώνα μας και του οργανωμένου αγροτικού κινήματος. Η εντελώς αρνητική στάση στα αιτήματα μας που κράτησε το κυβερνητικό κλιμάκιο στη συνάντηση που είχε μαζί του στα 10 Φλεβάρη η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, αποδεικνύει  ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει στο ακέραιο και χωρίς καμιά παραχώρηση  όλα τα μέτρα της αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττουν άγρια τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
 Απέναντί μας έχουμε τη ΝΔ , η οποία συμφωνεί με την ΚΑΠ της ΕΕ, ψήφισε το μνημόνιο, μαζί με την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Πρώτα προσπάθησε, με κάθε τρόπο, ν’ αποθαρρύνει τους αγρότες από το να συμμετέχουν, μαζικά, στην κινητοποίηση. Κι ύστερα, με συνεχείς δηλώσεις του προέδρου της κι άλλων στελεχών υπέρ της ΚΑΠ και για την «ανάγκη αποφυγής του κλεισίματος δρόμων από τη μεριά των αγροτών», επιχείρησε να ξεστρατίσει τους αγωνιζόμενους αγρότες από  πραγματικό περιεχόμενο και την προοπτική του αγώνα μας και να υπονομεύσει την δύναμη και τη δυναμική της πάλης μας. 
 Ύπουλο και βρώμικο ρόλο έπαιξε η φασιστική Χρυσή Αυγή, η οποία, αφού δεν κατάφερε να βάλει φασιστικό «πόδι» στα μπλόκα, επιδόθηκε σε μια βρωμερή συκοφαντική επίθεση  σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών και του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.
 Υπονομευτικό ρόλο έπαιξαν,  κι αυτή τη φορά, τα διάφορα «σχήματα», σε περιφερειακό, η πανελλαδικό επίπεδο, τα οποία εκπροσωπούν τα συμφέροντα και προβάλλουν τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών – μεγαλοεπιχειρηματιών. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν κάποιες δυνάμεις σε λίγα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας, που, «ξαφνικά», διαφοροποιήθηκαν από την  Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων που αποτελεί μαζι με ότι καταφέραμε πέρσι  στα αιτήματα,  τη μεγαλύτερη κατάκτησή μας,   μαζι με την αλληλεγγύη και οργάνωσαν ξεχωριστή συνάντηση με την κυβέρνηση.
  Σε όλους όσοι, μετέχοντας  σ’ αυτή την ολομέτωπη επίθεση εναντίον μας, ισχυρίζονται ότι δεν κερδίζουμε τίποτα με τον αγώνας μας και εξακολουθούν να μιλούν για …  κεράσματα με τσίπουρα, (και τώρα που η ΕΕ ζητάει από τη χώρα μας ακόμα μεγαλύτερη φορολογία στο τσίπουρο) και για … μυρωδιές από λουκάνικα, απαντάμε, ότι , μπορεί η κυβέρνηση να αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας, αλλά έχουμε ήδη δυο πολύ σημαντικές, για μας, κατακτήσεις:
 *Την ύπαρξη και δράση ενός οργανωμένου αγροτικού κινήματος, ικανού να οργανώνει και να συντονίζει την πάλη μας προς την κατεύθυνση υπηρέτησης των συμφερόντων και της προοπτικής της μικρομεσαίας αγροτιάς. Βεβαίως, χρειάζεται αυτό το κίνημα να μαζικοποιηθεί και να ενισχυθεί, με την καλύτερη λειτουργία των υπαρχόντων Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών και την δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν
 * Τον κοινό βηματισμό μας  με τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας που στοχεύει με συνέπεια τους κοινούς αντιπάλους μας κυβερνήσεις, ΕΕ μονοπωλιακούς ομίλους και η οποία χρειάζεται να πλατύνει, να δυναμώσει περισσότερο και να πάρει πιο σταθερή μορφή. Οργάνωση, ανασύνταξη, αντεπίθεση, ανατροπή των αντιπάλων μας είναι η λύση.  Οι αντίπαλοι μπορεί να είναι ισχυροί αλλα όχι ανίκητοι
 Ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα και Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων έχουμε, πολλές φορές, ξεκαθαρίσει ότι ο αγώνας μας δεν «μια κι έξω», αλλά συνεχής και πολύμορφος.
 Μετά από 25 μερόνυχτα, φεύγουμε σήμερα από τα μπλόκα, για να  συνεχίζουμε τον  αγώνα με διάφορες μορφές πάλης, αλλά με τον ίδιο, πάντα,  στόχο τη διεκδίκηση του πλαισίου αιτημάτων που έχουμε αποφασίσει και αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας, την ανατροπή της ΚΑΠ και, γενικότερα, της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων που δημιουργούν και οξύνουν τα προβλήματα και της μικρομεσαίας αγροτιάς.
 
Οι μικρομεσαίοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες συνεχίζουμε αγώνα με τη συμμετοχή μας, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στα εργατικά συλλαλητήρια  τα οποία οργανώνει το ταξικό εργατικό κίνημα στις 21, 22 και 23 Φλεβάρη.  Εκεί, μαζί με τους συμμάχους μας, θα διεκδικήσουμε τα δικά μας αιτήματα κι από κοινού θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στη γενικότερη αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική.
 
Την Κυριακή 19 Μάρτη, ως Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα οργανώσουμε τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.  Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες από όλη τη χώρα, καθώς και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να δώσουν βροντερό «παρών», στέλνοντας το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι. Όλοι μαζί,  να συνεχίσουμε, ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά, τον αγώνας μας.
  Συνεχίζουμε  - Θα νικήσουμε»
  17 Φλεβάρη 2017

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.