ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αυτοδιοίκηση

Νάπολη ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δ. Καφαντάρης ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας

Στην Νάπολη της Ιταλίας βρίσκεται ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και Α Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης ενόψει των εκδηλώσεων για την παγκόσμια μέρα ελληνικής γλώσσας (9η Φεβρουαρίου). Ο κ. Καφαντάρης εκπροσωπώντας την ΚΕΔΕ και τον Πρόεδρο κ. Γ. Πατούλη, παρευρέθηκε στη Βασιλική SanGiovanniMaggiore στη Νάπολη ανάμεσα σε εκατοντάδες παιδιά κλασικών Λυκείων και παιδιά της ομογένειας σε ένα Λογοτεχνικό Μαραθώνιο, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στην Ιταλία και του Δημάρχου της Νάπολης .
Στην ομιλία του, αρκετά συγκινημένος, δήλωσε τα εξής: «Η νέα ελληνική γλώσσα δεν είναι υπόθεση των τελευταίων ετών, αποτελεί προϊόν αδιάκοπης εξέλιξης 40 αιώνων και μοναδικό παράδειγμα γλώσσας με αδιάσπαστη ιστορικήσυνέχεια.
Η ελληνική γλώσσα έγινε διεθνής, πρώτη και η βάση στην οποία στηρίζονται οι περισσότερες από τις άλλες γλώσσες. Είναι απεριόριστη, στην παραγωγική της ικανότητα λέξεων και της αξίζει να γίνει Παγκόσμια. Εμείς, ως τοπική αυτοδιοίκηση, είμαστε εδώ για να συμβάλουμε τα μέγιστα για την διάδοσή και την διαφύλαξη της. Οφείλουμε να στηρίζουμε την κοινωνική συνεκτικότητα των Δήμων μας και τον σύνδεσμό μας με τον Απόδημο Ελληνισμό και τους Έλληνες της διασποράς μέσα από την ενίσχυση πρωτοβουλιών όπως η σημερινή.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.