ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

Ξεχωριστή η παρουσία της «Μυθικής Πελοποννήσου» στο Βελιγράδι

Στη Διεθνή έκθεση τουρισμού IFT στο Βελιγράδι από 23 έως 26 Φεβρουαρίου, συμμετείχε η «Μυθική Πελοπόννησος». Η Σέρβικη αγορά είναι το νέο στοίχημα της Πελοποννήσου με δεδομένες τις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει για προσέγγιση του νέου στόχου τα προηγούμενα δύο έτη. Σε συνάντηση που είχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς με την productmanager της OdeonWorldTravel κα.LjubicaTodorovic, ανακοινώθηκε η νέα απευθείας πτήση από το Βελιγράδι προς το Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» από 15 Ιουνίου έως 27 Σεπτεμβρίου του 2017 όπου θα πετάξει για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο η AirSerbia. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στο περίπτερο της ελληνικής αποστολής του Ε.Ο.Τ, έχοντας την ευκαιρία να προσφέρει πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες της έκθεσης, ενώ προσφέρθηκε και κέρασμα με παραδοσιακά Πελοποννησιακά προϊόντα (γραβιέρα, λαλάγγια, ελιές, σύκα, σταφίδα, κρασί). Τα προϊόντα της Πελοποννήσου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες της έκθεσης.
Σημαντικές συναντήσεις για την Πελοπόννησο στο πλαίσιο της έκθεσης
Οι εκπρόσωποι της Πελοποννήσου συναντήθηκαν με τον Πρέσβυ της Ελλάδας στο Βελιγράδι κ. Ηλία Ηλιάδη και τη Διευθύντρια του Γραφείου Ε.Ο.Τ στο Βελιγράδι κα.Σοφία Λαζαρίδου, με τους οποίους υπήρξε συνεννόηση στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει η Πρεσβεία ώστε να υπάρξει ένα διήμερο αφιερωμένο στον πολιτισμό- τουρισμό της Πελοποννήσου, με έμφαση στο θρησκευτικό και προσκυνηματικό περιεχόμενο. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της Σέρβικης αγοράς OdeonWorldTravel, FilipTravel, PonteTravel και Eurojet, που θα υποστηρίξουν τη νέα πτήση από Σερβία σε συνεργασία με την HighConnect. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το πρόγραμμα των Σέρβων τουριστικών πρακτόρων θα εκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, ενώ ήδηπροωθούν και διαφημίζουν στα πακέτα τους το νέο προορισμό. Οι εκπρόσωποι τους ζήτησαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να συνδράμει στο άνοιγμα της αγοράς με τη διενέργεια ταξιδιού γνωριμίας τον Απρίλιο για 25 Σέρβους τουριστικούς συντάκτες (presstrip) καθώς και εκδήλωση παρουσίασης, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι των μεγάλων τουριστικών πρακτόρων είχαν επισκεφθεί την Πελοπόννησο πριν από δυο εβδομάδες αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για τον προορισμό. Κατά την διάρκεια της έκθεσης οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες συναντήθηκαν και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολο Τζιτζικώστα, όπου στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο Περιφερειών συμφωνήθηκε κοινή εκδήλωση στη Σερβία. Στόχος πέραν της δημιουργίας οικονομιών κλίμακας είναι κυρίως να παρουσιαστούν μαζί ο ώριμος για τους Σέρβους προορισμός της Βόρειας Ελλάδας με τον νέο προορισμό της Νότιας Ελλάδας την Πελοπόννησο.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.