ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ

Μόλις 20.000 ευρώ περισσότερα από πέρυσι είναι τα χρήματα που έχουν κατανεμηθεί για τη δακοκτονία στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας (για το 2017 1.200.000, ενώ πέρυσι 1.180.000 ευρώ), σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση. Φέτος, όμως, προστίθενται 900.000 ελαιόδενδρα στο πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου. Τα προς ψεκασμό δένδρα ελιάς σε όλη την περιφέρεια της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας ήταν πέρυσι γύρω στα 7.600.000, ενώ φέτος είναι γύρω στα 8.500.000. Σε ανάρτηση του Δήμου Καλαμάτας επισημαίνεται ότι: «Το κονδύλι είναι εντελώς ανεπαρκές για τους αναγκαίους ψεκασμούς, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνέχεια συνεδριάσεως και αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αποτυπώθηκε η κατάσταση, ζήτησε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την αύξηση των σχετικών πόρων, μεταξύ άλλων συναφών αιτημάτων. Η βρώσιμη ελιά και το ελαιόλαδο Καλαμάτα ΠΟΠ είναι εθνικά προϊόντα. Η ζημιά που υπήρξε πέρυσ
ι ήταν μεγάλη και το κακό, στην ποιότητα και στην ποσότητα, επομένως η σημαντική απώλεια εισοδήματος για τους παραγωγούς και πλούτου για τη χώρα, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να επαναληφθεί. Είναι αναγκαία η άμεση επιχορήγηση από το Κράτος με το επιπλέον ποσόν που απαιτείται για τη δακοκτονία, το οποίο για την περιοχή μας ανέρχεται σε 650.000 ευρώ περίπου. Επίσης, είναι αναγκαία η εφαρμογή νέων μεθόδων, όπως ο έλεγχος των ψεκαζομένων περιοχών με GPS, όπως εδώ και χρόνια συμβαίνει στην περιοχή της Τριφυλίας».
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου