ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οι εξελίξεις μοιάζει να… ξεπαγώνουν ξανά για την υπόθεση που αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων. Πλέον το πράσινο φως για τη λύση της ολοκληρωμένης διαχείρισης – που έχει περάσει από πολλά κύματα – ανάβει με την υπογραφή του αναθεωρημένου Περιφερειακού Σχεδιασμού και εντός ωρών πρόκειται να ακολουθήσει και η σχετική ΚΥΑ. Μπορεί οι προθεσμίες να μην… βγήκαν στην ώρα τους, αλλά, ως συνήθως στη χώρα μας, ισχύει το… κάλλιο αργά παρά ποτέ. Πλέον και με την σφραγίδα του Αναπλ. Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου ο ΠΕΣΔΑ της Πελοποννήσου είναι σε ισχύ. Απομένει – θέμα ωρών – και η αντίστοιχη ΚΥΑ. Η αναθεώρησή του σχεδιασμού περιλαμβάνει το λεγόμενο «σενάριο 1Β» που ανοίγει το δρόμο για τις όλες εξελίξεις και την υλοποίησης της ολοκληρωμένης διαχείρισης που έχει προταθεί από όλες πλέον τις πλευρές, με εξαίρεση αντιδράσεις από ορισμένους δήμους που είχαν διατυπωθεί και στην συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ. Με «οδηγό» και την ολοκλήρωση του τυπικού μέρους η Κυβέρνηση προχωρά στην κατεύθυνση του ΣΔΙΤ όπως άλλωστε είχε πλήρως αποτυπωθεί και στην τελευταία σύσκεψη στο Μαξίμου. Η οδηγία προς όλες τις πλευρές είναι «κλείστε γρήγορα όλες τις εκκρεμότητες» για να πέσουν οι υπογραφές στο ώριμο έργο, και, να ξεκινήσει η φάση υλοποίησής του.
Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες και σε απάντηση του Υπ. Οικονομίας είχε μπει (από την κυβέρνηση) και τέλος στην… παραφιλολογία της τιμής και τον… όγκο του έργου και έτσι μοιάζει να κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα μέτωπα. Τώρα απομένει η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Φορέα των δήμων (στους οποίους πέφτει η ευθύνη για το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων) και ακολούθως αναμένεται να προχωρήσει(;) η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια, ώστε στην συνέχεια αυτή να υπογράψει με τον ανάδοχο την σύμβαση. Οι εξελίξεις μοιάζει να… ξεπαγώνουν ξανά για την υπόθεση που αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων. Πλέον το πράσινο φως για τη λύση της ολοκληρωμένης διαχείρισης – που έχει περάσει από πολλά κύματα – ανάβει με την υπογραφή του αναθεωρημένου Περιφερειακού Σχεδιασμού και εντός ωρών πρόκειται να ακολουθήσει και η σχετική ΚΥΑ. Μπορεί οι προθεσμίες να μην… βγήκαν στην ώρα τους, αλλά, ως συνήθως στη χώρα μας, ισχύει το… κάλλιο αργά παρά ποτέ. Πλέον και με την σφραγίδα του Αναπλ. Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου ο ΠΕΣΔΑ της Πελοποννήσου είναι σε ισχύ. Απομένει – θέμα ωρών – και η αντίστοιχη ΚΥΑ. Η αναθεώρησή του σχεδιασμού περιλαμβάνει το λεγόμενο «σενάριο 1Β» που ανοίγει το δρόμο για τις όλες εξελίξεις και την υλοποίησης της ολοκληρωμένης διαχείρισης που έχει προταθεί από όλες πλέον τις πλευρές, με εξαίρεση αντιδράσεις από ορισμένους δήμους που είχαν διατυπωθεί και στην συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ. Με «οδηγό» και την ολοκλήρωση του τυπικού μέρους η Κυβέρνηση προχωρά στην κατεύθυνση του ΣΔΙΤ όπως άλλωστε είχε πλήρως αποτυπωθεί και στην τελευταία σύσκεψη στο Μαξίμου. Η οδηγία προς όλες τις πλευρές είναι «κλείστε γρήγορα όλες τις εκκρεμότητες» για να πέσουν οι υπογραφές στο ώριμο έργο, και, να ξεκινήσει η φάση υλοποίησής του. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες και σε απάντηση του Υπ. Οικονομίας είχε μπει (από την κυβέρνηση) και τέλος στην… παραφιλολογία της τιμής και τον… όγκο του έργου και έτσι μοιάζει να κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα μέτωπα. Τώρα απομένει η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Φορέα των δήμων (στους οποίους πέφτει η ευθύνη για το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων) και ακολούθως αναμένεται να προχωρήσει(;) η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια, ώστε στην συνέχεια αυτή να υπογράψει με τον ανάδοχο την σύμβασ
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου