ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

οικονομία

Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης με… παγίδα τεκμηρίω


 Την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τους μισθούς που θα εισπράξουν το 2021 εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και για τα εισοδήματα από επιχειρηματικές δραστηριότητες, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ακίνητα και κινητές αξίες τα οποία αποκτούν φέτος εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι φορολογούμενοι προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση κατά την οποία το εισόδημα του φορολογούμενου προσδιορίζεται σε επίπεδο υψηλότερο του δηλωθέντος, με βάση τα τεκμήρια, ο φορολογούμενος για να δικαιούται την απαλλαγή θα πρέπει να μην έχει φορολογηθεί με βάση τα τεκμήρια κατά τα προηγούμενα δύο έτη. Από την εφαρμογή των διατάξεων της τροπολογίας εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν μερικώς ή ολικώς περισσότεροι από 1.200.000 φορολογούμενοι.
Ποιους αφορά
Στους ωφελούμενους από τις διατάξεις της τροπολογίας περιλαμβάνονται, ειδικότερα, τα φυσικά πρόσωπα που θα δηλώσουν το 2021 για το 2020 ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ προερχόμενα από επιχειρηματικές και αγροτικές δραστηριότητες, ενοίκια, μερίσματα, τόκους, υπεραξίες μετοχών, ομολόγων και άλλων αποταμιευτικών προϊόντων. Περιλαμβάνονται επίσης μισθωτοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα των οποίων οι αποδοχές του 2021 μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών και πριν τη φορολόγησή τους υπερβαίνουν τα 857 ευρώ το μήνα ή τις 12.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Για τους συγκεκριμένους φορολογουμένους η απαλλαγή θα έχει τη μορφή της μη επιβολής μηνιαίων κρατήσεων ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης επί των μισθών που θα εισπράττουν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021. Δηλαδή, για τους φορολογουμένους αυτούς η μη εφαρμογή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των καθαρών μηνιαίων αποδοχών τους.
Δημόσιο
Στους δικαιούχους της απαλλαγής εντάσσονται ακόμη και δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι που αποκτούν φέτος – πέραν των μισθών και των συντάξεών τους- εισοδήματα κι από άλλες πηγές, τα οποία ανήκουν στις παραπάνω αναφερθείσες απαλλασσόμενες κατηγορίες (ενοίκια, αγροτικές δραστηριότητες, μερίσματα, τόκους κ.λπ.). Οι εν λόγω δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα εξακολουθούν να επιβαρύνονται και για το 2020 και για το 2021 με εισφορά αλληλεγγύης μόνο για τους μισθούς ή τις συντάξεις τους, εφόσον τα εισοδήματα αυτά υπερβαίνουν σε ετήσια βάση τις 12.000 ευρώ.
Προϋποθέσεις
Για να ισχύσει ωστόσο η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα πρέπει σε κάθε περίπτωση ο φορολογούμενος, που με βάση τα εισοδήματά του είναι δικαιούχος της απαλλαγής, να μην έχει φορολογηθεί τα προηγούμενα δύο χρόνια με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Ειδικότερα:
* Για όσους φορολογουμένους αποκτούν φέτος εισοδήματα μη προερχόμενα από μισθούς και συντάξεις, τα οποία εντάσσονται στην απαλλαγή, θα πρέπει -κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που υπέβαλαν τα έτη 2019 και 2020- τα φορολογητέα εισοδήματα των ετών 2018 και 2019, αντίστοιχα, να μην είχαν προσδιοριστεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα δηλωθέντα, με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης ή και τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.
* Για όσους φορολογουμένους θα αποκτήσουν το 2021 εισοδήματα από μισθούς του ιδιωτικού τομέα τα οποία εντάσσονται στην απαλλαγή, θα πρέπει τα φορολογητέα εισοδήματα των ετών 2019 και 2020 να μην έχουν προσδιοριστεί -κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των ετών 2020 και 2021- σε επίπεδα υψηλότερα από τα δηλωθέντα, με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης ή και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Με δεδομένο όμως ότι οι φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα 2020 δεν θα έχουν υποβληθεί από τον Ιανουάριο του 2021 όταν θα αρχίσει να ισχύει η απαλλαγή για τη συγκεκριμένη κατηγορία φορολογουμένων, με τη μορφή της μη επιβολής κρατήσεων ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από τους μηνιαίους μισθούς, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να διευκρινίσει πώς ακριβώς θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη προϋπόθεση.

About greekmme

1 σχόλια:

  1. Γεια σας, χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο, ένα προσωπικό δάνειο, ένα στεγαστικό δάνειο ή ένα δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείων, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να ικανοποιήσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο.
    * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
    * Ευέλικτη αποπληρωμή - Παίρνετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών
    * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εξειδίκευση.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης χρημάτων. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο, επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Οι μεσάζοντες / σύμβουλοι / μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα συνεργαστούμε για τα οφέλη όλων των εμπλεκόμενων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.