ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

οικονομία

Το σχέδιο για τις επικουρικές μειώνει την επόμενη γενιά...

Οι ασφαλισμένοι, οι νέοι, οι 35άρηδες, οι παροχές και η χρηματοδότηση των παλαιών συντάξεων – Ετοιμο το σχέδιο έως το τέλος του έτους – Εκτενής κοινωνικοπολιτικός διάλογος και ψήφιση το 2021 Επικουρική ασφάλιση σε νέους ασφαλισμένους, αλλά προαιρετικά και σε ήδη εργαζομένους έως μια ορισμένη ηλικία, πιθανότατα τα 35 έτη. Κάλυψη ορισμένων κατηγοριών αυτοαπασχολουμένων και αγροτών που δεν έχουν επικουρική ασφάλιση. 

Αυξημένες παροχές ιδιαιτέρως μετά από τη διάρκεια 25ετούς ασφάλισης, από την επένδυση των ατομικών εισφορών. Θα καλύπτονται επικουρικά και οι συντάξεις θανάτου (χηρείας) όπως και οι αναπηρικές. Μίνιμουμ εγγύηση των παροχών αναλόγως με τις συσσωρευμένες εισφορές του ατομικού κουμπαρά. Παροχή ευχέρειας επιλογής – ανά τριετία – σε κάθε ασφαλισμένο μεταξύ υψηλού, ενδιάμεσου και χαμηλού ρίσκου για την επένδυση των εισφορών του. Διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του νέου επικουρικού ταμείου και απόδοση της διαχείρισης των κεφαλαίων σε ιδιωτικούς φορείς. 
Πρόκειται για τα βασικά χαρακτηριστικά των αλλαγών που θα επέλθουν το 2021 στην επικουρική ασφάλιση, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο παρουσιάζει «Το Βήμα της Κυριακής». Ο επανασχεδιασμός του Ασφαλιστικού με χαρακτηριστικά αμιγώς κεφαλαιοποιητικού συστήματος αποκλειστικά για τον δεύτερο πυλώνα – δηλαδή τις επικουρικές συντάξεις – έχει ήδη ξεκινήσει στο υπουργείο Εργασίας, υπό τον νέο υφυπουργό κ. Πάνο Τσακλόγλου, ενώ έως το τέλος του έτους θα έχουν οριστικοποιηθεί οι βασικές παράμετροι του εγχειρήματος. Θα ακολουθήσει ευρύτατη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και με απλούς πολίτες (ηλεκτρονικά) και θα έλθει στη Βουλή για ψήφιση εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.