Ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή και ζητά από των Υπουργό των Οικονομικών να απαντήση για την αδικαιολόγητη άρνηση νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων του γηπέδου Κορώνης.
Συγκεκριμένα ο κ. Πετράκος αναφέρει στην ερώτηση που κατάθεσε:
«Είναι γνωστό ότι από το 1983 έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί στην παραλιακή περιοχή «Μεμί-Ζάγκα» του Δ.Δ. Κορώνης του Δήμου Πύλου-Νέστορος γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο χρησιμοποιείται ως έδρα των τοπικών ομάδων της Δ.Ε. Κορώνης. Ο χώρος αυτός έκτασης περίπου 6 στρεμμάτων είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι το 1970 σαν χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων. Καθαρίστηκε το 1982 από τους κατοίκους και κατασκευάστηκε το γήπεδο.
Την δεκαετία του 1990 η περιφέρεια είχε χρηματοδοτήσει την κοινότητα Κορώνης για να γίνουν εργασίες συντήρησης-επισκευής του γηπέδου.
Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος υπέβαλε στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου του Νομού Μεσσηνίας τεχνικό φάκελο με το υπ. πρωτ. 24168/20/11/2011 έγγραφό του και ζήτησε την νομιμοποίηση της εν λόγω γηπεδικής εγκατάστασης για να γίνουν εργασίες βελτίωσης. Παρά τη θετική γνώμη της Κτηματικής Υπηρεσίας του Νομού Μεσσηνίας υπήρξε αρνητική γνωμοδότηση από τον ΕΟΤ. Ο Δήμος μη διαθέτοντας άλλη γηπεδική εγκατάσταση και με δεδομένο ότι επείγουν να γίνουν εργασίες κατασκευής χλοοτάπητα, διότι η ποδοσφαιρική ομάδα «ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ» την προσεχή ποδοσφαιρική σεζόν θα πρέπει να αγωνίζεται σε γήπεδο με χλοοτάπητα, επειδή θα αγωνίζεται στη Α Τοπική κατηγορία ερασιτεχνών Μεσσηνίας, επανήλθε μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με το υπ. πρωτ. 23720/31-10-2013 έγγραφό του και ζήτησε γνωμοδοτήσεις, με βάση το άρθρο 14 του ν. 2971/2001, προς αδειοδότηση για βελτίωση της υφιστάμενης εδώ και 30 χρόνια ήδη γηπεδικής εγκατάστασης. Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου του Νομού Μεσσηνίας τοποθετήθηκε εκ νέου θετικά στο αίτημα του Δήμου και ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα νομιμοποίησης του υφιστάμενου γηπέδου και αν υπάρχουν αντιρρήσεις η νομιμοποίηση να γίνει έστω για περιορισμένο χρόνο μέχρι να ανεύρει ο Δήμος άλλο κατάλληλο χώρο για γήπεδο.
Τονίζεται επιπλέον στη επιστολή της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου ότι «ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων έχει χορηγήσει άδεια λειτουργίας για δυο ακόμη έτη με την υπ. πρωτ. 23348/1323/07-12-2012 απόφασή του αλλά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της αρμοδίας Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας με το υπ. πρωτ. 4147/18-4-2012 έγγραφό της έχει αποφανθεί ότι δεν απαιτείται έγκριση περιβαλλοντικής αδειοδότησης». Επιπλέον το έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας για τα όρια αιγιαλού και παραλίας αναφέρει ότι «….μόνο τριγωνική εδαφική λωρίδα νοτιοανατολικώς εμβαδού 400 περίπου τ.μ. ως έγγιστα καταλαμβάνεται από τις μεγαλύτερες συνήθεις αναβάσεις των κυμάτων».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου