ΑΡΧΙΚΗ

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Στις 18 Μαΐου η Πελοπόννησος θα έχει τα δικά της χρώματα έξω από τα κομματικά χαρακώματα

tatoylhs omilia«Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ στις 18 Μαΐου θα είναι νίκη πρώτα για την Πελοπόννησο και μετά για την χώρα γιατί θα επισφραγίσει το νέο μοντέλο που εμείς φέραμε πριν από τέσσερα χρόνια», τόνισε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην πολιτική ομιλία του σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Caravel χθες στην Αθήνα και πρόσθεσε ότι: «Το μοντέλο της Νέας Πελοποννήσου είναι αυτό που άφησε πίσω του τα κομματικά χαρακώματα και απέδειξε ότι μπορεί να πετυχαίνει στόχους ακόμη και μέσα στην βαθύτερη κρίση».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθ. Δαβάκης, οι βουλευτές Γιαν. Λαμπρόπουλος, Κων. Κόλλιας, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρ. Αποστολάκος, ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ Νικόλαος Μαντζιούφας, ο πρόεδρος του ΟΠΕ κ. Καλαμπόκης και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Βερνίκος.
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε τις εκλογές ως «μια μάχη βαθύτατα πολιτική, όχι ανάμεσα σε εμάς και σε κάποιους άλλους. Αλλά μια μάχη ανάμεσα στο μέλλον που έχουμε ήδη αρχίσει να χτίζουμε και το παρελθόν που επιχειρεί να επιστρέψει και πάλι στο προσκήνιο. Μια μάχη ανάμεσα στην ειλικρίνεια, την ισότιμη σχέση, την αποτελεσματικότητα και το ρεαλιστικό όραμα που εμείς επιβάλαμε απέναντι στον παλαιοκομματισμό που επιδιώκει με παλιά φθαρμένα υλικά χωρίς φαντασία και πρόταση απλά να κερδίσει εξουσία. Μια μάχη ανάμεσα στον λαϊκισμό του τίποτα και τη δημιουργικότητα του συγκροτημένου μας σχεδίου. Αυτήν τη μάχη, ο τόπος, οι πολίτες, εσείς, εμείς, όλοι εμείς μαζί πρέπει να την κερδίσουμε. Να την κερδίσουμε μαχητικά. Και ηχηρά. Προκειμένου το μήνυμα που θα απλωθεί σε όλη την χώρα από την Πελοπόννησο να διαμηνύσει ότι οι παλιές εποχές έχουν πια οριστικά τελειώσει».
Το διακύβευμα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου είναι ξεκάθαρο: «μπορούμε να δημιουργήσουμε, μέσα σε ένα περιβάλλον τεχνολογίας και παγκοσμιοποίησης, τους παράγοντες που θα επηρεάσουν θετικά το εισόδημα του κάθε πολίτη; Μπορούμε να δώσουμε προοπτική εργασίας στους νέους μας;» και έθεσε το ερώτημα «Βγαίνουμε από την κρίση; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: κάποιοι τόποι θα προηγηθούν. Η Πελοπόννησος θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας».
ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ
«Οι εκλογές που πλησιάζουν αποτελούν το κρισιμότερο σημείο καμπής για την σύγχρονη ιστορία της χώρας», σημείωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο:
- Συνεχίζουμε μπροστά ή επιστρέφουμε για πάντα πίσω;
- Συνεχίζουμε ευρωπαϊκά ή μπαίνουμε σε εξωευρωπαϊκές μοναχικές περιπέτειες;
- Συνεχίζουμε να δημιουργούμε μια ισχυρή τοπική οικονομία που θα επιτρέψει στους νέους μας να μείνουν στον τόπο τους ή επανερχόμαστε στην πολιτική των αστοχιών, των αποσπασματικών ενεργειών και του μηδενικού αποτελέσματος;
- Κρατάμε την Πελοπόννησο χρωματισμένη με τα δικά της μοναδικά χρώματα ή την προσφέρουμε λάφυρο σε κάποιους που θέλουν να κομίσουν δώρα σε νέους πολιτικούς αρχηγούς ή άλλους πολιτικά αγνώμονες και ιδεολογικά ασύντακτους που θέλουν μεγαλώνοντας να γίνουν κι αυτοί μια κάποια …..κομματική συνιστώσα;»
Αναφερόμενος στο μέλλον της Πελοποννήσου ο κ. Τατούλης τόνισε ότι αυτό πρέπει να στηριχτεί σε «έναν σχεδιασμό που θα είναι άρρηκτα συνδεμένος με επιχειρησιακό σχέδιο και ξεκάθαρη στόχευση. Μιας εξωστρεφούς πελοποννησιακής οικονομίας, που συνδυάζει τον τουρισμό, με τα υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα, με το πλούσιο πολιτισμικό της απόθεμα και με τις υψηλού επιπέδου υποδομές».
«Η ψευδαίσθηση ισότητας που βιώσαμε την περίοδο της μεταπολίτευσης, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ήταν ξεκάθαρα αποτέλεσμα μιας σκόπιμης πολιτικής. Μιας πολιτικής που εφαρμόστηκε με την φορολογική ανευθυνότητα των κυβερνήσεων και την πελατειακή νοοτροπία ανάπτυξης ενός υδροκέφαλου, αντικοινωνικού και αναποτελεσματικού κράτους. Τακτικές που έφθειραν βαθιά την κοινωνία, διάβρωσαν τους πυλώνες που στηρίζουν την αστική δημοκρατία και διέλυσαν την παραγωγική μας βάση. Το διακύβευμα δεν μπορεί να αποτυπώνει την επιθυμία κάποιων αποτυχημένων πολιτικών να βάλουν χέρι στην νομή της εξουσίας και να μας γυρίσουν στο χθες».
Υπεραμυνόμενος του θεσμού της Περιφερειακής διακυβέρνησης ο κ. Τατούλης δήλωσε επίσης ότι:
● Η Περιφερειακή διακυβέρνηση σηματοδοτεί την μετάβαση από την εποχή της αντιπαλότητας και των αντιφάσεων στον πολιτικό πολιτισμό της διαφάνειας, της εντιμότητας και των συνθέσεων.
● Η περιφερειακή διακυβέρνηση αποτελεί το πολιτικό ανάχωμα στον Ευρωσκεπτικισμό της οπισθοδρομικής αριστεροδεξιάς που ταλαντεύεται ποιον δρόμο να διαλέξει, κι ας είναι δρόμος στο άγνωστο με βάρκα μια απέλπιδα ελπίδα.
● Η περιφερειακή διακυβέρνηση είναι ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας που με μεγαλύτερη ευελιξία και σε διαρκή επαφή με τα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιεί πολιτικές και διεκδικεί χρηματοδοτήσεις που μέχρι σήμερα χάνονταν στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία των υπηρεσιών του κεντρικού κράτους.
● Η περιφερειακή διακυβέρνηση συνθέτει την ισχυρή Ελλάδα των Περιφερειών και προσφέρει την πολιτική πλατφόρμα της συνοχής που έχει ανάγκη ο τόπος μας, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικός και να πετύχει ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, απασχόληση για όλους και κοινωνική ισότητα.
Ο Πέτρος Τατούλης ολοκλήρωσε την ομιλία του εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «Στις 18 Μαΐου η Πελοπόννησος θα έχει τα δικά της χρώματα. Αυτά που εμείς της δώσαμε πριν από τέσσερα χρόνια. Τα χρώματα του άδολου. Του ακομμάτιστου. Του δικού μας ανιδιοτελούς πατριωτισμού. Στις 18 Μαΐου αποφασίζουμε για το δικό μας μέλλον. Το μέλλον της δικής μας περιφέρειας. Το μέλλον της Πελοποννήσου. Το μέλλον του τόπου και των ανθρώπων του. Το έργο μας είναι η εγγύηση για το αύριο» και κάλεσε όλους τους Πελοποννήσιους πολίτες σε «μια ενεργή συστράτευση, πλατύτερη από κάθε άλλη φορά. Για να στείλουμε το μήνυμα, πιο δυνατό από ποτέ. Ένα μήνυμα ενωτικό. Ένα μήνυμα υπερκομματικό. Ένα μήνυμα ανθρωπιστικό. Ένα μήνυμα βαθιά πολιτικό. Η Ελλάδα ανασυντίθεται στην Ελλάδα των ευρωπαϊκών περιφερειών και η Νέα Πελοπόννησος είναι μπροστά και σε αυτόν τον αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου