Μπορεί εκεί στην κυβέρνηση να πίστευαν ότι μια κατάσταση αποσταθεροποίησης των οικονομικών της χώρας μας θα έσπερνε το χάος στις αγορές. Μάλλον εκεί πόνταραν, προκειμένου να εκβιάσουν μια καλύτερη διαπραγμάτευση. Σου λέει, δεν μπορεί, το ευρώ θα καταρρεύσει, θα βρυχηθούμε και θα πέσει. Και τότε θα μας αναγνωρίσουν ως ρυθμιστές της παγκόσμιας οικονομίας! Και μετά ξύπνησαν...
Αν η τελευταία ταινία που είδαν στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν «Το ποντίκι που βρυχάται» (όπου ένα χωριουδάκι-βασίλειο κατακτά την Αμερική από σπόντα) ή αν διάβαζαν πολλές ιστορίες του Αστερίξ, όπου το μικρό γαλατικό χωριό νικά πάντα τους πολυπληθείς Ρωμαίους, λάθος αναγνώσματα διάλεξαν τούτες τις ώρες. Διότι ο μαγικός ζωμός της απειλής της κατάρρευσης της παγκόσμιας οικονομίας είναι ανίσχυρος μπροστά στο αντίδοτο της ίδιας της παγκόσμιας οικονομίας. Η οποία έχει και είχε και θα έχει σχέδιο απέναντι στις σάλπιγγες της Αποκαλύψεως που ενδεχομένως ηχήσουν.
Για την ακρίβεια, δεν φοβάται Θεό το σύστημα. Ούτε, ασφαλώς, τους δώδεκα θεούς της Ελλάδας...
Τσάμπα η Ελβετική Κεντρική Τράπεζα (SNB) είναι το χρηματοκιβώτιο του κόσμου; Η Ελβετική Τράπεζα, λοιπόν, παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος για να σταθεροποιήσει την ισοτιμία του φράγκου, καθώς το ευρώ κατρακύλησε λόγω των εξελίξεων στην Ελλάδα. Μία εκπρόσωπος της SNB επιβεβαίωσε ότι η κεντρική τράπεζα ανέλαβε δράση τη νύκτα για να σταθεροποιήσει την αγορά συναλλάγματος, μετά τα σχόλια του προέδρου της τράπεζας Τόμας Γιόρνταν σε συνέδριο στη Βέρνη. Η SNB δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για την παρέμβασή της. Η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώνεται σε 1,0417 φράγκα.
Γύρευε πόσες άλλες τράπεζες συνέτρεξαν να βοηθήσουν, προκειμένου να μην καταρρεύσει το Σύμπαν της παγκόσμιας οικονομίας και η παγκόσμια αγορά. Αν ο κ. Βαρουφάκης πίστευε ότι μπορούσε η Ελλάδα μας να σταθεί απέναντι στο πανίσχυρο σύστημα και να τους τα κάνει μπάχαλο, πλανήθηκε πλάνην οικτράν.
Θα ήταν ποτέ δυνατόν να αφεθεί να καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία επειδή εμείς θα κάναμε ένα «γκρρρ» ως ποντίκια; Ε, ο δικός μας βρυχηθμός στις αγορές ακούστηκε ως «σκουίκ» και αυτό ήταν.
Το ευρώ, λοιπόν, δεν τσακίστηκε, οι ευρωπαϊκές αγορές αντέχουν μια χαρά, η παγκόσμια οικονομία λειτουργεί, χρυσός, πετρέλαιο όλα στη θέση τους. Γιατί; Διότι το οικοδόμημά της είναι πανίσχυρο. Πανίσχυρο; Εντάξει, όχι ακριβώς. Αν ήμασταν η Ιταλία, θα υπήρχε θέμα. Αλλά και πάλι, η πανοπλία του φτιάχτηκε να αντέχει τα ξίφη του Αρθούρου του Κάμελοτ.
Παραμύθια τέλος, λοιπόν. Εμείς εναντίον του κόσμου, εμείς εναντίον του συστήματος, το οποίο στέκει στον θρόνο του και το πολύ-πολύ να κερδοσκοπήσει κιόλας από τη δική μας κατάσταση, όπως κάνει χρόνια τώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου