
Μεγαλύτερη χρήση επιταγών γίνεται στη μεταποίηση (78%) και στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις (ΑΕ και ΕΠΕ 87,7%, επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 6 άτομα 84,4% και επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 100.000 ευρώ 76,4%).
* Από τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω επιταγών περίπου οι μισές (47,2%) καλύπτουν με επιταγές πάνω από το 50% των συναλλαγών τους. Το εμπόριο και η μεταποίηση πραγματοποιούν το 65% και το 67% των συναλλαγών τους αντίστοιχα, ενώ διαφαίνεται ευθέως ανάλογη σχέση μεταξύ χρήσης επιταγών και μεγέθους επιχείρησης.
* Στο 55,5% των επιχειρήσεων η μεταχρονολόγηση κυμαίνεται από 2 ως 5 μήνες, ενώ για το 30% των επιχειρήσεων η μεταχρονολόγηση κυμαίνεται από 6 μήνες και άνω. Το 14,4% των επιχειρήσεων δεν είναι σε θέση να σταθμίσει το μέσο διάστημα της μεταχρονολόγησης, καθώς διαθέτει μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων χρονικών διαστημάτων.
* Οι επιχειρήσεις εκείνες για τις οποίες η μεταχρονολόγηση των επιταγών υπερβαίνει τους 6 μήνες είναι μεταποιητικές (49%), καθώς και επιχειρήσεις μεγαλύτερου μεγέθους από πλευράς απασχόλησης και τζίρου.
Ο πρόεδρος και ο γγ της ΓΣΕΒΕΕ Δ.Ασημακόπουλος και Κ.Σκορίνης αντίστοιχα, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ.Βλάχο από τον οποίον ζήτησαν να τεθεί συγκεκριμένο χρονικό όριο στην εξόφληση των επιταγών
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου