ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλαμάτα

Περιπατος...το συμφωνο των Δημαρχων

Η δημοτική αρχή της πόλης μας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι, δεν έχει όραμα και ευρωπαϊκό προσανατολισμό για την όμορφη Καλαμάτα μας. Στριφογυρίζει ολοταχώς γύρω από τον εαυτό της, ώστε όλα γύρω της να είναι πολύχρωμα και να νιώθει ευχαριστημένη παίζοντας με το χρόνο χωρίς καρέ - καρέ να φωτογραφίζει, να ιεραρχεί, να αναδεικνύει, να διαβουλεύεται με τους δημότες και να οδηγεί την πόλη με γνώμονα την ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής και την ευημερία των πολιτών.
Αναφέρομαι συγκεκριμένα, στο Σύμφωνο των Δημάρχων, το οποίο είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δίνει τα ηνία στις πρωτοποριακές πόλεις της Ευρώπης, ώστε να μετριάσουν την κλιματική αλλαγή μέσω της υλοποίησης ευφυών τοπικών πολιτικών βιώσιμης ενέργειας που δημιουργούν σταθερές τοπικές θέσεις εργασίας και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, ενώ αντιμετωπίζουν κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα. Η επίσημη δέσμευση των υπογραφόντων μεταφράζεται σε απτά μέτρα και έργα.
Οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν ρόλο-κλειδί στο μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Ποσοστό μεγαλύτερο από το ήμισυ των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου δημιουργείται μέσα και από τις πόλεις. Επίσης, το 80% του πληθυσμού ζει και εργάζεται σε πόλεις, όπου καταναλώνεται το 80% της ενέργειας. Δεδομένου ότι, οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ο πλησιέστερος φορέας διοίκησης των πολιτών, βρίσκονται στην ιδεώδη θέση να κατανοήσουν τις ανησυχίες τους.
Επιπλέον, μπορούν να χειριστούν τις προκλήσεις διεξοδικά, διευκολύνοντας τον συμβιβασμό δημόσιου και ιδιωτικού συμφέροντος, καθώς και την ενσωμάτωση της βιώσιμης ενέργειας στους γενικούς στόχους τοπικής ανάπτυξης, είτε πρόκειται για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών ενέργειας, είτε για την πιο αποδοτική χρήση ενέργειας, είτε για αλλαγές στη συμπεριφορά.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.