ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Μνημονιο στην Ε.Ε. απο Καλαματα και Αθηνα

Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο από δύο Μεσσήνιους προέδρους Δικηγορικών συλλόγων, Καλαμάτας Κ. Μαργέλη και Αθηνών Γ. Αδαμόπουλο, προκειμένου να κριθεί παράνομο το μνημόνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγορικός σύλλογος Καλαμάτας είχε προσφύγει στο ΣτΕ για το θέμα αυτό, ωστόσο η σχετική απόφαση ήταν απορριπτική σε σχέση με την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου.
Στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 23 Ιουνίου δημοσιεύονται δύο σημαντικές έρευνες που αποτυπώνουν τις προθέσεις του εκλογικού σώματος και την υιοθέτηση της «αγανάκτησης» που έχει επικρατήσει στις πλατείες.
Η πρώτη έρευνα που έχει γίνει για λογαριασμό του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» από τη έγκυρη εταιρία δημοσκοπήσεων VPRC καταγράφει τις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος σχετικά με τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα. Αποτυπώνει τις τάσεις για όλα τα σημαντικά πολιτικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Αναδεικνύει το ζήτημα ότι οι πολίτες σε μεγάλο ποσοστό έχουν την τάση στροφής προς έναν συνδυασμό εκτός των υπαρχόντων πολιτικών κομμάτων.
Η δεύτερη έρευνα, επίσης για το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», που έχει γίνει από το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Επαμεινώνδα Πανά. Η έρευνα καταγράφει την υποδοχή από τους πολίτες του κινήματος των «Αγανακτισμένων» και το βαθμό εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα και τα στελέχη του.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.