ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ο 'παχυδερμισμος' της Δημοκρατιας...του 1981

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή, από μία φράση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του υπουργού των Ιμίων, του Οτσαλάν και του μαζί τα φάγαμε Θ. Πάγκαλου ο οποίος υποστήριξε ότι η «δημοκρατία ήρθε με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981», κάτι που πυροδότησε το ήρεμο σε γενικές γραμμές κλίμα στην Βουλή μέχρι τότε και έδηξε για ακόμη μια φορά ποιος είναι ο Πάγκαλος.
Ο Θ. Πάγκαλος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις διότι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι τις πληρώνουν» υπονοώντας ότι είναι πλαστές μια και δεν συμφέρουν τώρα το κόμμα του που το δείχνουν πίσω αλλά και ότι τα τηλεοπτικά κανάλια υπονόησε ότι δεν είναι αξιόπιστα διότι είπε χαρακτηριστικά «ξέρουμε ποιοι τα έχουν» αφού και αυτά δεν τον συμφέρει το τι λένε τώρα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ Τασούλας, απαίτησε να ανακαλέσει τα λεγόμενα του για το θέμα της Δημοκρατίας ο Θ. Πάγκαλος. Κάτι τέτοιο δε συνέβη και αποχώρησε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, εκτός του Δημήτρη Σιούφα του Γεράσιμου Γιακουμάτου και του Γ. Λαμπρόπουλου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, «άδειασε» τον Θ. Πάγκαλο, ανακάλεσε ο ίδιος και οι βουλευτές της ΝΔ, ύστερα από αποχή λίγων λεπτών επέστρεψαν στα έδρανά τους. Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι «έπεσε το προσωπείο της συναίνεσης. Ο κ. Πάγκαλος μας πήγε 30 χρόνια πίσω. Μαύρη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ. Τόλμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να πει ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα γεννήθηκε το 1981, αν είναι δυνατόν».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.