ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Πολιτικες πιεσεις απο Ε.Ε. για να αρπαξουν την Ελλαδα

Στην Ελλάδα και στις κρίσιμες -για την ελληνική και όχι μόνο οικονομία- μέρες που έρχονται από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναφέρονται πολλά ξένα ΜΜΕ.
Ειδικότερα το Spiegel αναφέρεται στις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε ότι δηλαδή είναι σίγουρος πως “ο ιδιωτικός τομέας θα ανταποκριθεί στην ευθύνη του “όπως επίσης και στην bild.
Σε χθεσινό δημοσίευμα όμως του Spiegel αναφέρεται στις «αντιθέσεις » του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, όπως προέκυψαν από την εμφάνιση τους στην Σύνοδο Κορυφής.
“Ο Ελληνας πρωθυπουργός επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου έχει καταστεί ιδιαιτέρως αντιδημοφιλής. Όμως ήδη από την αρχή της Συνόδου Κορυφής, είχε πάρει αυτό που ζητούσε”, αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας πως ο κος Παπανδρέου “ήταν πολύ σιωπηλός στο δείπνο εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες το βράδυ της Πέμπτης”.
Aπό την άλλη για τον πρόεδρο της ΝΔ, το δημοσίευμα αναφέρει Η διπλωματία μπήκε στην άκρη και ο Σαμαράς αντιλήφθηκε, ότι οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί του ήταν οργισμένοι, με τη στάση που έχει επιλέξει”.
Τέλος αναφέρονται οι «εκκλήσεις» Μέρκελ και Γιούνκερ ώστε να υπάρξει συναίνεση στην Ελλάδα.
Η Ευρώπη δεν είναι προετοιμασμένη για ένα νέο επεισόδιο τύπου Lehman Brothers», γράφει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt (αναλυτής Τόρστεν Ρίκε) και υπογραμμίζει ότι το ζήτημα δεν είναι ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας, αλλά η αποτυχία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να προετοιμαστούν για μια τέτοια περίπτωση.
Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της Wall Street Journal, που αποκαλύπτει ότι ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Τσαρλ Νταλλάρα, θα έρθει στην Αθήνα ανεπίσημα, προκειμένου να παρουσιάσει το σχέδιο που εφαρμόστηκε στην Λατινική Αμερική την δεκαετία του 1980, εμπνευστής του οποίου ήταν και ο ίδιος.
Η βασική ιδέα ήταν να ενθαρρύνει τις τράπεζες να ανταλλάξουν τα δάνεια τους με ομόλογα, πράγμα που θα ελάφρυνε το δημόσιο χρέος των χωρών.
“Χώρα της απληστίας η Ελλάδα” είναι ο τίτλος προκλητικού ρεπορτάζ της Daily Mail, όπου ο αρθρογράφος Άντριου Μαλόνε περιγράφει πως έζησε μια μέρα στην Αθήνα και δη κινούμενος με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
“Το δίκτυο συγκοινωνίας της χώρας μας είναι δωρεάν για τους 5 εκατ, ανθρώπους που ζουν εδώ, αφού δεν έχει κάποιον έλεγχο ή μπάρες όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και έτσι οι "καλοί" πολίτες της Αθήνας απλά καλούνται να επικυρώσουν το εισιτήριό τους κατά βούληση στα "ειλικρινή" μηχανήματα πριν επιβιβαστούν, και φυσικά ελάχιστοι το πράττουν.” σημειώνει.
“Όλως περιέργως μόνο 5.000 πολίτες σε μια χώρα των 12 εκατομ. παραδέχεται ότι βγάζει πάνω από 90.000 λίρες το χρόνο, ένας μισθός που δεν επαρκεί για να αγοράσει κανείς ένα παράπηγμα για το κήπο του στη Κηφισιά.” προσθέτει.
Τέλος και το Bloomberg έχει ένα άρθρο για την Ελλάδα με τίτλο «Η Ευρώπη δεσμεύθηκε να σώσει την Ευρώπη σε αντάλλαγμα για τα τ 111δις που προσπαθεί να συγκεντρώσει ο Παπανδρέου».
Το άρθρο παραθέτει και τις δηλώσεις της γερμανίδας Άνγκελα Μέρκελ σε δημοσιογράφους στην σύνοδο κορυφής.
"Έχουμε συμφωνήσει ότι θα υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. “Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση που λέει ότι για άλλη μια φορά εμείς θα κάνουμε τα πάντα για τη σταθεροποίηση του ευρώ συνολικά.”

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.