ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Ταξίαρχος Γεώργιος Υφαντής παρέλαβε τη διοίκηση της 4ης Μεραρχίας Πεζικού

Με το καθιερωμένο στρατιωτικό τυπικό πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 στον χώρο του Στρατοπέδου «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στην Τρίπολη η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της IV Μεραρχίας. Νέος διοικητής ανέλαβε ο Ταξίαρχος Γεώργιος Υφαντής. Ο παραδίδων διοικητής της ∆ΙΚΕ (ΙV ΜΠ) Αντιστράτηγος Βασίλειος Δοκµετζόγλου αποχώρησε από τη διοίκηση της Μεραρχίας και αποστρατεύεται ύστερα από 38 έτη υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο απερχόμενος διοικητής της Μεραρχίας ανέφερε ότι όταν ανέλαβε πριν από έναν χρόνο, έθεσε στόχους για την άρτια λειτουργία της μονάδας και της εσωτερικής λειτουργίας των μονάδων. Όπως ανέφερε, φεύγει με τις καλύτερες των αναμνήσεων από την παρουσία του στη Μεραρχία.
Ο νέος διοικητής Γεώργιος Υφαντής τόνισε πως θα διοικήσει με βάση τα όσα ορίζονται από τους στρατιωτικούς κανόνες, ενώ σημείωσε ότι έχουν σημασία οι ανθρώπινες σχέσεις και η επικοινωνία. Πρώτιστα, όπως ανέφερε κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, είπε ότι θεωρεί χρέος και καθήκον να απευθύνει χαιρετισμό στις ένδοξες σημαίες των ιστορικών Συνταγμάτων και να απονείμει τιμές στους πεσόντες. Τόνισε ότι θεωρεί τιμή την παραλαβή της διοίκησης από τον αντιστράτηγο Βασίλειο Δοκμετζόγλου. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου