ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η Aποκεντρωμένη Πελοποννήσου ακυρώνει απόλυση συμβασιούχων

Στην ακύρωση της υπ’ αριθμ. 2/23.1.2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου με την οποία απολύονται οι συμβασιούχοι καθαριότητας του Δήμου, προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Με την υπ’ αριθμόν 8129/19.4.2017 απόφασή της η Αποκεντρωμένη κρίνει ότι δεν είναι αρμοδιότητα του ΔΣ Κορινθίων για αποφασίσει την μη παράταση των συμβάσεων Καθαριότητας. 
Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει ότι: «Αναρμόδια το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων αποφάσισε για την μη παράταση των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των πρώην εργαζομένων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κορινθίων, έως 31.12.2017». Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Πνευματικός είχε πει ότι ο Δήμος δεν θα προσλάμβανε ανθρώπους αν δεν λάμβανε την αναγκαία χρηματοδότηση από την κεντρική κυβέρνηση. Σημειωτέον ότι η τροπολογία για τους συμβασιούχους στην Καθαριότητα αφήνει πολλά κρίσιμα ζητήματα ανοικτά: Αφορά τους υπαλλήλους που εργάζονται στους Δήμους ή και σε εκείνους που έχουν προσληφθεί ως συμβασιούχοι στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων; Τι ισχύει για τους συμβασιούχους που η σύμβασή τους έληξε τον Αύγουστο; Πώς θα πληρωθούν οι υπάλληλοι όταν ο Δήμος δεν έχει κονδύλια; Το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εγκρίνει τελικά τα σχετικά εντάλματα πληρωμών παρά τις πρώτες απορριπτικές αποφάσεις; 
ΔΥΟ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΠΡΦΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 
Ο Δήμος Κορινθίων είναι ένας από τους τρεις Δήμους που, παρά τον σχετικό νόμο, αρνούνται να ανανεώσουν τις συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα. Αλλά ούτε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης έχει προχωρήσει στην υπογραφή της ανανέωσης των συμβάσεων, όπως οι Δήμοι Κασσάνδρας και της Νεάπολης-Συκεών. Αντιρρήσεις έχει διατυπώσει και ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου