ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δημόσιο

Υπερογκα ποσα σε Δημους της Μεσσηνιας

Αποκαλυπτικά στοιχεία για υπέρογκους μισθούς σε δημοτικές επιχειρήσεις
Μισθούς που ξεπερνούν τον αντίστοιχο μέσο όρο των απολαβών δημοσίων υπαλλήλων λαμβάνει σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις, όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Τα στοιχεία για το κόστος μισθοδοσίας του τακτικού προσωπικού (μόνιμοι υπάλληλοι και αορίστου χρόνου) των δημοτικών επιχειρήσεων ζητήθηκαν και συγκεντρώθηκαν εν όψει των ρυθμίσεων του ενιαίου μισθολογίου, προκειμένου να αποτυπωθεί το ετήσιο μισθολογικό τους κόστος.
Στο αίτημα του υπουργείου ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα 230 από τους 325 Δήμους. Από τους 230 Δήμους που ανταποκρίθηκαν, οι 12 δεν διέθεταν δημοτικές επιχειρήσεις το έτος 2010 και οι εννέα είχαν επιχειρήσεις χωρίς τακτικό προσωπικό. Επίσης από αυτούς οι 44 δήμοι δεν έστειλαν τα απαιτούμενα στοιχεία σύμφωνα με το υπόδειγμα της εγκυκλίου.
Ωστόσο, οπό το ασφαλές δείγμα (άνω του 50%) προκύπτουν τα εξής στοιχεία σχετικά με τις ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές των υπαλλήλων των δημοτικών επιχειρήσεων:
-Περισσότεροι από το 60% των υπαλλήλων του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΠΕ.
-άνω του 53% των υπαλλήλων του κλάδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΤΕ.
-άνω του 55% των υπαλλήλων του κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΔΕ.
-πάνω από το 62% των υπαλλήλων του κλάδου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΥΕ.
Ενδεικτικό είναι επίσης ότι από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο, υπάρχουν πολλές ατομικές περιπτώσεις υπερβολικά υψηλών ετήσιων αποδοχών και μάλιστα σε δήμους με κακό δείκτη οικονομικής κατάστασης.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.