ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ελιά

Ελαιωνας της Ειρηνης στο Ανακτορο του Νεστορος

Στον « Ελαιώνα της Ειρήνης » στον χώρο των ανακτόρων του Νέστορα, σήμερα το μεσημέρι φυτεύτηκε η « Ελιά του Ιράκ » η οποία απουσίαζε, από τον πρέσβη του Ιράκ συμπληρώνοντας τις ελιές των Αραβικών χωρών. Ο Δήμαρχος Νέστορος κος Τάσος Τσορώνης ,στην σύντομη ομιλία του στους επίσημους καλεσμένους , τόνισε ότι η Μεσόγειος θάλασσα πρέπει να είναι
θάλασσα της ειρήνης και οι λαοί της να ζούν αδελφωμένοι όπως και οι ελιές αυτού του ελαιώνα που ανθίζουν η μία δίπλα στην άλλη.
Στον χώρο της εκδήλωσης χορευτικό συγκρότημα του δήμου Νέστορος ,χόρεψε αρκετούς παραδοσιακούς χορούς της χώρας μας ενώ η Προισταμένη της ΛΗ Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Ξένια Αραπογιάννη τους ξενάγησε στον Αρχαιολογικό χώρο των Ανακτόρων.
Ο Δήμαρχος Νέστορος κος Τ. Τσορώνης χάρισε στους πρέσβεις ( στον καθένα ξεχωριστά) ένα μπουκάλι λάδι από τον « Ελαιώνα » , μία ελιά σε γλάστρα και μία Γκραβούρα που δείχνει το 2οροφο παλάτι στην ακμή του. Το πρωί οι Άραβες Πρέσβεις επισκέφτηκαν την Αρχαία Μεσσήνη ,στις 9.30 πμ τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ιθώμης κος Γεωργακόπουλος και στην συνέχεια ο Καθηγητής κος Πέτρος θέμελης τους ξενάγησε στον αρχαιολογικό χώρο. Το πρόγραμμα της επίσκεψης ολοκληρώνεται με την επίσκεψη της αποστολής στο « ΚΕΑΠΕ »του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ,ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του οποίου έγινε με χορηγία των πρέσβεων και ολοκληρώνεται στις 22.00 με την παράθεση δείπνου από τον Νομάρχη Μεσσηνίας κο Δημήτρη Δράκο.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.