ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Θριλερ με τους εμβολιασμους στα σχολεια1

Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, καθώς ακόμα το ενδεχόμενο να ανοίξουν ή όχι τα σχολεία βρίσκεται "στον αέρα". Επιθυμία του υπουργείου πάντως είναι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά με μαθητές και καθηγητές ενημερωμένους για τον ιό Η1Ν1, ενώ κρίσιμο θεωρείται το θέμα του εμβολιασμού.Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, προβλέπει σειρά μέτρων για την πρόληψη της νέας γρίπης στα σχολεία προβλέπειώστε να μην μετατεθεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς καινα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία.
Σύμφωνα , με το ίδιο ρεπορτάζ, βασικό κομμάτι αυτού του σχεδίου αποτελεί η οργάνωση προγράμματος εμβολιασμού εκπαιδευτικών και μαθητών σε όλη την Ελλάδα, θεωρώντας ότι το μέτρο αυτό θα παρεμποδίσει την εξάπλωση του ιού καθώς επίσης και η ενημέρωση γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών. Ενημερωτικό υλικό θα μοιραστεί σε όσους εμπλέκονται με την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ αφίσες με προληπτικά μέτρα θα τοιχοκολληθούν σε χώρους των σχολείων.
Ομάδες ειδικών θα επισκέπτονται τα σχολεία, τόσο για την ενημέρωση μαθητών και καθηγητών, όσο και για να ελέγχουν εάν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει επίσης το να μη συνυπολογίζονται οι απουσίες των μαθητών που ασθενούν από τη νέα γρίπη στο τελικό άθροισμα. Επίσης προβλέπεται η παροχή άδειας σε μέλος του προσωπικού της σχολικής μονάδας, σε περίπτωση που αρρωστήσει μέλος της οικογένειάς του. Υπενθυμίζεται ότι εγκρίθηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο προβλέπει τον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της χώρας κατά της νέας γρίπης.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.