ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Μπροστα στις δημοσκοπησεις ο Σαμαρας

Ο βουλευτής και υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε σήμερα τους Νομούς Λάρισας και Μαγνησίας όπου έγινε δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό κάτι που επιβεβαιώνουν σήμερα και οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύουν οι Κυριακάτικες εφημερίδες με μεγάλο προβάδισμα στον Μεσσήνιο πολιτικό.
Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του κ. Σαμαρά: «Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα, χωρίς αγροτική ανάπτυξη. Δεν μπορεί να υπάρξει βιομηχανική ανάπτυξη στην Ελλάδα χωρίς ανταγωνιστική αγροτική ανάπτυξη, Δεν μπορεί να υπάρξει περιφερειακή ανάπτυξη στην Ελλάδα χωρίς ανάπτυξη ολόκληρου του πρωτογενούς τομέα: της Γεωργίας, της Κτηνοτροφία, της Αλιείας.
Δέστε τι γίνεται σε δύο χώρες απόλυτα συγκρίσιμες με την Ελλάδα εδαφικά και πληθυσμιακά: την Ελβετία και τη Δανία. Και οι δύο συνδυάζουν πολύ υψηλού επιπέδου Γεωργία και Κτηνοτροφία με ανταγωνιστική μεταποίηση, μεγάλες εξαγωγικές επιδόσεις
και εξαιρετικά ανταγωνιστικές διεθνώς υπηρεσίες. Αυτά όλα μπορούμε να τα κάνουμε κι εμείς στην Ελλάδα
**Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα. Είναι η σκανδαλώδης διαφορά ανάμεσα στις τιμές παραγωγού στο χωράφι και τις τιμές καταναλωτή στο ράφι. Αλλού στον κόσμο, η διαφορά αυτή είναι από 35% ως 60%. Στην Ελλάδα είναι από 300 ως 700%! Ανάμεσα στο χωράφι και το ράφι, χάνεται η Αγροτιά μας Και υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας. Αν δεν λυθεί αυτό, δεν λύνεται τίποτε…
** Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι τα έργα υποδομής. Που αφορούν όχι μόνο μεταφορές και εθνικούς δρόμους. Αφορούν και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, τη σύνδεση με τα μεγάλα επικοινωνιακά δίκτυα, και τη φθηνή ενέργεια. Δεν μπορεί για τα νερά του Αχελώου να έχουν γίνει τόσες επενδύσεις και να προκύπτουν πάλι «εμπλοκές».
** Πολλοί λένε ότι η αγροτική μας παραγωγή έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Εγώ σας λέω, ότι αν λύσουμε τα προβλήματα εμπορίας και «μεσαζόντων», αν λύσουμε τα προβλήματα των υποδομών και των υδάτινων αποθεμάτων, αν λύσουμε όλα τα διαρθρωτικά προβλήματα
τότε η ελληνική αγροτική παραγωγή θα γίνει εξαιρετικά ανταγωνιστική διεθνώς. Γιατί έχει εξαιρετική ποιότητα. Κι αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε: να βοηθήσουμε τον αγρότη, Να κάνει στροφή στην ποιότητα. Στροφή στην ποιότητα, είναι το σύνθημά μου. Σε όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά μας προβλήματα Πρώτα απ’ όλα όμως στην Αγροτιά! Για να γίνει ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος μας Όχι το «παραπαίδι» του κράτους.
Όχι ο τελευταίος στην ουρά των επιδοτήσεων. Αλλά ο πρωτοπόρος της Ανάπτυξης. Για να έχουν προοπτικές οι νέοι αγρότες. Και για να πάρει ζωή η Περιφέρεια. Για να δούμε κάποτε την «άλλη Ελλάδα», αυτή που βρίσκεται «έξω από τα τείχη» των μεγάλων πόλεων. Να την εμπιστευθούμε, να την εμπνεύσουμε. Να της δώσουμε αναπτυξιακές δυνατότητες, προοπτική, ευκαιρίες και ευημερία. Κι απ’ αυτή την άλλη Ελλάδα της Περιφέρειας. Να φτιάξουμε την «καλύτερη Ελλάδα» του μέλλοντός μας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.