ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

δικαιοσύνη

Σε αποχη οι δικηγοροι για τη..σαουνα στα Δικαστηρια

Σε αποχή από τα καθηκονττά τους θα βρίσκονται οι δικηγόροι της Καλαματας μέχρι να αποφασιστεί η λειτουργία των κλιματιστικών στον χώρο του δικαστηρίου που υπό της παρούσες συνθήκες θυμίζουν σάουνα. Αυτό τονίζει σε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου την οποία παραθέτουμε αφού του πούμε να κατέβει και στις δημόσιες τουαλέτες των δικαστηρίων στο υπόγειο του κτιρίου για να τα χάσει με την εικόνα, οπως δυστυχώς την αντικρύσαμε και σήμερα…
κ. Υπουργέ,
Φίλε Πρόεδρε,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας με την από 29-7-2012 ομόφωνη απόφαση του, για μια ακόμη φορά, εκφράζει την έντονη δυσφορία του για τις συνθήκες που επικρατούν στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και αποφάσισε την αποχή διαρκείας των δικηγόρων από τις διαδικασίες που γίνονται στα ακροατήρια του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας μέχρι να λειτουργήσουν επιτέλους τα κλιματιστικά μηχανήματα.

Ειδικότερα θεωρούμε απαράδεκτη τη διεξαγωγή δικών στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, σε ακροατήρια και γραφεία, τα οποία υπό συνθήκες καύσωνος στερούνται της λειτουργίας κλιματιστικών μηχανημάτων, παρόλο που, όπως προκύπτει από την με αριθμ. πρωτ. 2747/6-6-2012 απόφαση ανάληψης υποχρέωσης του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., έχει εγκριθεί πίστωση για το μηχανικό και χημικό καθαρισμό της ψυκτικής μονάδος.
Είναι προφανές ότι οι δικηγόροι, οι δικαστές και οι υπάλληλοι, είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε κάτω από απάνθρωπες συνθήκες καύσωνα, οι οποίες μας εμποδίζουν να ασκήσουμε στοιχειωδώς το επάγγελμα μας. Την ίδια ταλαιπωρία υφίστανται και οι συμπολίτες μας.
Η εγκατάλειψη αυτή των υποδομών στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την όλη λειτουργία της Δικαιοσύνης και την ποιότητα της απονομής του Δικαίου.
Φίλε Πρόεδρε,
Οφείλω κατ’ αρχήν και δημοσίως να σε ευχαριστήσω για το πραγματικό και έμπρακτο ενδιαφέρον που έχεις δείξει για την λειτουργία των κλιματιστικών μηχανημάτων στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, αλλά το «τέρας» της γραφειοκρατίας (που είναι και η μητέρα της διαφθοράς στην πατρίδα μας) φαίνεται ότι δεν μπορεί να ηττηθεί ούτε από εσένα και σε κάθε περίπτωση ούτε από εμένα.
Φίλε Πρόεδρε,
Οι εμπλεκόμενοι στην διαδικασία συντηρήσεως και επισκευής των κλιματιστικών μηχανημάτων στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας εμπαίζουν τόσο τους δικηγόρους αλλά και κυρίως τους πολίτες που προσέρχονται σε αυτό. Και είναι πραγματικά εμπαιγμός αυτό που γίνεται, αφού μετά από προηγούμενες κινητοποιήσεις μας (διήμερη αποχή των δικηγόρων στις 28 και 29 Ιουνίου) και την ευαισθητοποίηση σου στο θέμα αυτό, οι αρμόδιοι τεχνικοί προσήλθαν στο Δικαστικό Μέγαρο, δούλεψαν τα κλιματιστικά μηχανήματα για μία μόνο ημέρα και μόλις έφυγαν από την πόλη μας, την επόμενη ημέρα, αυτά σταμάτησαν να λειτουργούν μέχρι και σήμερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.